Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Talian (†26) zahynul vo výťahovej šachte na dovolenke: Mohol žiť, stačili minúty!

Taliansky turista Andrea Benedetti zahynul vo výťahovej šachte Zobraziť galériu (2)
Taliansky turista Andrea Benedetti zahynul vo výťahovej šachte (Zdroj: Daily Telegraph Australia)

BRATISLAVA/SYDNEY - Cesta okolo sveta sa pre dvadsaťšesť ročného Taliana skončila nečakanou tragédiou. Andrea Benedetti sa zrútil do výťahovej šachty vo výškovej budove. Od záchrany ho pritom delili iba štyri minúty.

Mladý Talian Andrea Benedetti (†26) si chcel užiť cestu okolo sveta, no jeho výlet sa tragicky skončil v Austrálií, kde býval tri mesiace. Spolu so skupinou kamarátov sa totiž zasekli vo výťahu, medzi siedmym a ôsmym poschodím výškovej budovy. Skupinka vo výťahu bola netrpezlivá a dvere kabíny otvorila nasilu. Podľa austrálskych novín Daily Telegraph vznikla medzi kabínou a poschodím asi tridsaťcentimetrová medzera, ktorou sa Andrea rozhodol preliezť. Nepristál však na poschodí, ale spadol do šachty, v ktorej sa zrútil až na prízemie. Nemal šancu prežiť.

Chýbali štyri minúty

Udalosť je o to tragickejšia, že keby bol Andrea trochu rozvážnejší, mohol ešte žiť. Skupinka si totiž výťahovým zvoncom privolala pomoc. "Technik sa už ponáhľal na miesto. Trvalo mu štyri minúty, kým sa tam dostal. Presne na to je vo výťahu poplašný zvonec. My sme zareagovali tak rýchlo ako to len šlo," povedala pre Daily Telegraph Roula Ghosum, správkyňa osudnej budovy.

Taliansky turista Andrea Benedetti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Telegraph Australia)

Viacero ľudí, ktorí v budove žijú potvrdilo, že Andreu nezabil výťah, ale jeho vlastná hlúposť. Podľa polície smrť Taliana nesprevádzali žiadne podozrivé okolnosti. K možnej prítomnosti alkoholu sa však nevyjadrila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu