Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Peter je v Egypte sám ako prst: Opustila ho rodina aj české úrady!

Peter a jeho sestra Lenka
Peter a jeho sestra Lenka

PRAHA/HURGHADA - Situácia Petra Kramného v Egypte sa vôbec nezlepšuje, ale skôr naopak. Okrem toho, že mu dochádzajú fyzické a psychické sily, nie je na tom dobre ani finančne. Po záhadnej smrti jeho manželky Moniky a dcéry Klárky na dovolenke v Hurghade ho chcela prísť podporiť jeho rodina, ale doteraz sa tak nestalo. Pomoci sa veľmi však nedočká ani od českých úradov.

Rodina Petra Kramného tesne po tragédii prisľúbila, že po pohrebe žien dorazí do Egypta a podporí ho v ťažkých chvíľach. "Ešte nemáme konkrétny termín, ale poletíme," povedala tn.cz tesne po nešťastí jeho sestra Lenka. Lenže doteraz sa tam neukázala a hoci cestovky už začali po upokojení politickej situácie opäť organizovať zájazdy do krajiny, zostáva v Česku.

Peter tak trčí v cudzom prostrední úplne sám a s rodinou komunikuje iba prostredníctvom sms a e-mailov. Pomoci sa ale nedočká ani od českých úradov, ktoré pôvodne sľubovali, že sa o neho postarajú. "Sme s ním denne v kontakte," hovorila ešte pred mesiacom hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová.

Kramný sa však pre denník Blesk vyjadril, že teraz mu už z veľvyslanectva volajú len občas, odmietajú mu finančne pomôcť a nebudú mu platiť ani právnika. "Bohužiaľ sú takéto pravidlá. Tie nemôžeme prekročiť. Aj keby sme mu zariadili právnika, musel by si ho zaplatiť sám," uviedla Grohová. Ako by sa však bez peňazí a sám obhajoval napríklad na súde, keď nevie po arabsky, je otázne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu