Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záhradník strieľal na dovolenkujúcu rodinu v Turecku: Mŕtva turistka a zranení!

Vražda v Turecku. Zobraziť galériu (8)
Vražda v Turecku. (Zdroj: Vražda v Turecku)

DAYLAN - Tri generácie jednej britskej rodiny sa stali na dovolenke v Turecku obeťou nahnevaného záhradníka. Rozzúrený muž identifikovaný len ako VA (46) počas krviprelievania zastrelil Catherine Anne Buryovú, ktorá vo vile oslavovala svoje 56. narodeniny a postrelil jej syna Alexa (24) a jej matku Cecile (87). Tí momentálne bojujú o svoje životy v nemocnici.

Záhradník sa mal podľa tureckých médií v piatok s rodinou pohádať a vyhrážať sa matke zabitím, preto ho polícia na druhý deň zadržala. Po prepustení sa však rozhodol pre pomstu a v pondelok zobral zbraň, pravdepodobne brokovnicu a v ranných hodinách sa vrátil späť. Krviprelievanie sa odohralo v luxusnej vile letoviska Dalyan, kde Buryovú zastrelil v kúpeľni štyrmi ranami. Jej matka dostala ranu do chrbta a previezli ju do nemocnice v Fethiye, zatiaľ čo jej syna strelil do nohy a skončil vo fakultnej nemocnici Mugle. Záhradník sa neskôr sám vydal spravodlivosti.

Záhradník zastrelil ženu a dvoch ďalších ľudí postrelil.
Zobraziť galériu (8)
Záhradník zastrelil ženu a dvoch ďalších ľudí postrelil.  (Zdroj: miliyet.tv, dailymail, haberler.com)

Catherine Anne Buryová.
Zobraziť galériu (8)
Catherine Anne Buryová.  (Zdroj: miliyet.tv, dailymail)

Rodina pochádzala z mesta Northallerton v Severnom Yorkshire a Buryová si bola v Turecku oddýchnuť od práce v lekárskej organizácii. Jej syn Alex mal v pláne stať sa doktorom. Podľa slov susedov išlo o najlepších ľudí, s akými sa možno priateliť a nedokážu si vysvetliť, že by ich mal niekto v zuboch a kvôli tomu ich chcel zabiť. "Nikdy som nepočul zlé alebo krivé slovo alebo niečo podobné na niekoho z nich," uviedol Stephen Garbutt (72) pre britský denník Daily Mail. "Obaja boli neuveriteľne vzdelaní ľudia a Alex je tak inteligentný mladý muž," dodal.

Správy o včerajšej smrti Britky a hospitalizácii dvoch ďalších občanov už potvrdilo aj tamojšie ministerstvo zahraničných vecí."Rodine poskytujeme v tomto ťažkom období konzulárnu pomoc," uviedol jeho hovorca.

Catherine Buryová podľa známych kúpila vilu v Dalyane pred niekoľkými rokmi a chodievala sem na pravidelné dovolenky so svojou rodinou. Tentokrát do Turecka prišla približne pred týždňom a bola tak jednou z približne 2,5 milióna Angličanov, ktorí každoročne navštívia krajinu.

Alexa previezli do nemocnice.
Zobraziť galériu (8)
Alexa previezli do nemocnice.  (Zdroj: miliyet.tv, dailymail)

Vila, kde prišlo k tragédii.
Zobraziť galériu (8)
Vila, kde prišlo k tragédii.  (Zdroj: miliyet.tv, dailymail, haberler.com)

Vražda britských dovolenkárov v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: miliyet.tv, dailymail, haberler.com)

 

Vražda britských turistov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu