Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hádka kvôli Bohu sa skončila smrťou, Douglas (33) kamaráta zastrelil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Američan (33) bol uznaný vinným z vraždy svojho priateľa, ktorého zastrelil počas hádky o existencii Boha. Douglasovi Yimovi z kalifornského Oaklandu za to teraz hrozí až 126 rokov väzenia, výšku trestu odňatia slobody by sa mal dozvedieť v novembri.

Britský denník The Independent uviedol, že obaja muži osudnú noc pili alkohol a užívali kokaín. Douglas Yim, ktorý je veriaci, zabil o osem rokov mladšieho ateistu Dzuy Duhn Phana v apríli 2011 po noci, kedy spolu popíjali alkohol, fajčili marihuanu a užívali kokaín. Ako opísal Paul Park, čo je tretí muž, ktorý s nimi v osudnú noc bol, Phan a Yim sa najskôr začali baviť o Bohu, keď hrali videohry.

Phan údajne provokoval svojho priateľa a navážal sa do jeho viery v Boha. Pýtal sa ho napríklad, kde Boh bol, keď v hre zrovna prehral. Neskôr v noci Phan zmienil aj úmrtie Yimovho otca na mŕtvicu, čo druhého muža natoľko nahnevalo, že odišiel do spálne pre pištoľ a následne svojho priateľa šesťkrát strelil. Strely zasiahli do ruky aj Parka, keď sa snažil zabrániť Yimovi v jeho čine.

Ako uviedla žalobkyňa Allyson Donovanová, Yim a Phan boli priateľmi, konverzácia o existencii Boha ich ale úplne rozdelila a viedla až k streľbe, čo považuje "za extrémne nezmyselné". Odsúdený muž počas procesu uviedol, že "bol v tú noc naozaj opitý" a pamätá si len prvé a posledné výstrely, ktoré vypálil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu