Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Razia u manžela a otca mŕtvych Češiek (†36, 8): Vydá zabavený počítač otrasné tajomstvo?!

Peter s dcérkou Klárkou
Peter s dcérkou Klárkou (Zdroj: panoramio.com, facebook)

PRAHA - Pri prehliadke, ktorú urobila tento týždeň česká polícia v Petrovom byte v Karvinej, bol okrem iného zabavený aj počítač, ktorý by mohol ukrývať dôkazové materiály o príčine smrti Moniky a Klárky v Hurghade. Podľa neoficiálnych výsledkov pitvy zomreli na otravu jedom, a práve v počítači by mohli byť nájdené návody na to, ako látku použiť. Na druhej strane však môžu túto domnienku vyvrátiť a otca a manžela mŕtvych žien očistiť.

Česká polícia pravdepodobne pracuje aj s verziou, že išlo o vraždu, ktorej hlavným podozrivým je práve Peter Kramný. Svoje postupy a závery však odmieta konkretizovať. Podľa policajtky Heleny Káhnovej sa však detektívovia zaujímajú napríklad o prípadne zvyšky jedovatej látky alebo nádoby, v ktorých by mohla byť ukrytá. "Či nemali doma alebo v počítači nejaké návody, ako s jedmi zaobchádzať, ako ich skombinovať s potravinami či pitím ..." vysvetlila policajtka pre český denník Blesk.

Policajti teraz prehľadávajú písomnosti, fotografie a videá, aby objavili, či nedošlo medzi manželmi k nevere, alebo či nemali medzi sebou nezhody. "Zisťujú, či si s niekým nepísali o partnerskom spolužití. V e-mailovej korešpondencii môžu sledovať, či si nejaký jed Peter alebo Monika neobjednali, alebo nebol niekto z nich v kontakte s výrobcom či distribútorom takýchto látok. Oficiálne sa zatiaľ nevylúčila žiadna verzia, a teda ani možnosť samovraždy," dodala policajtka.

Pri razii, ku ktorej došlo 15. augusta, zasahovali traja až piati policajti v civile. Byt prehľadávali niekoľko desiatok minút a odniesli z neho rôzne predmety vrátane počítača. "Sestra hovorila, že prehliadka bola veľmi podrobná. Dôkazy policajti hľadali aj v stupačkách," povedal pre Tv Nova Peter Kramný, ktorý o razii vedel dopredu.

Pri zásahu nechýbala ani Petrova sestra a na oddelenie s nimi odišla aj jedna zo susediek, ktorá mala na polícii podať svedectvo. Peter vraj policajtom prehliadku jeho bytu sám ponúkol, čím sa chce zrejme zbaviť podozrenia, že dievčatá zabil práve on.

Kramný aj napriek žiadosti o možnosť návratu späť do vlasti kvôli nepokojom v Egypte, zostáva v Hurghade a musí byť naporúdzi tamojším vyšetrovateľom. Napriek tomu, že mu vrátili pas, nie je jasné, kedy bude môcť z krajiny konečne odísť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu