Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Egypťania zbabrali vyšetrovanie vraždy Češiek (†8, 36): Na Petra nič nemajú!

Petr možno už čoskoro opustí Egypt
Petr možno už čoskoro opustí Egypt (Zdroj: FB)

HURGHADA – Spackali čo sa dalo. Egyptská polícia, ktorá Petra označila ako hlavného podozrivého v prípade vraždy jeho manželky Moniky (†36) a dcérky Klárky (†8), pri vyšetrovaní podľa českej policajnej rady pochybila. Vdovca zadržiavaného v Hurghade tak budú musieť zrejme už čoskoro pustiť späť domov.

Egyptskí muži zákona sú si na 60 percent istí, že Moniku a Klárku zavraždil Petr. Vychádzajú z výsledkov pitvy, ktorá ukázala, že dievčatá niekto otrávil. Doposiaľ sa im však nepodarilo nájsť smrteľný jed a na to, aby Petra obvinili nemajú žiadne relevantné dôkazy. „Nič naňho nemajú. Na mieste činu nezaistili žiadne poriadne stopy,“ vyjadril sa pre Tv Nova policajný odborník Miloslav Dočekal.

Práve pre nedostatok dôkazov sa Petr môže voľne pohybovať po Egypte a nesedí za mrežami. Egypťania ho zadržiavajú len na základe údajne  ničím nepodloženého podozrenia z vraždy. Nie je preto vylúčené, že ho z Hurghady už čoskoro prepustia domov. Podľa Dočekala hrozí, že pokiaľ sa skutočný vrah sám neprizná, zrejme nebude nikdy vypátraný. A to len kvôli tomu, že egyptská polícia prípad od začiatku podcenila.

V prípade zavraždených Češiek sa stále hovorí o štyroch možných verziách. Buď manželku a dcéru zavraždil Petr, alebo išlo o samovraždu, no nie je vylúčené ani to, že išlo o nepodarený únos, alebo pomstu niekoho z hotela.

Výsledky pitvy stále neznáme

Pohreb Moniky a Klárky, ktorý sa konal minulý týždeň na cintoríne v Karvinej, sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Na obrad sa dokonca nedostali ani niektoré z Monikiných kamarátov či dokonca aj jej vlastná neter. Peter poslednú rozlúčku sledoval z Egypta na tablete. Pri pohľade na truhly manželky i dcérky sa zadúšal plačom.

České turistky Monika a Klárka zomreli v hotelovej izbe koncom júla. Predtým trpeli črevnými problémami. Stále viac indícií smeruje k podozreniu, že s ich smrťou mal niečo spoločné ich manžel, resp. otec. Podľa egyptskej polície ide pravdepodobne o vraždu, z ktorej podozrievajú práve Petra. Vyšetrovanie stále pokračuje. Telá ženy a dievčatka boli do Českej republiky prevezené pred dvoma týždňami. Deň po prevoze súdni znalci ostravského Ústavu súdneho lekárstva vykonali pitvy. Výsledky mali byť známe do konca minulého týždňa, no dodnes sa tak nestalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu