Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vieme, ako rodila vojvodkyňa Kate: 11 hodín utrpenia bez liekov na bolesť!

Britský následník trónu Zobraziť galériu (3)
Britský následník trónu (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Zdá sa to neuveriteľné, ale britská vojvodkyňa Kate podľa správ tamojších médií odmietla pri pôrode lieky na bolesť a synčeka Georga Alexandra Louisa priviedla na svet úplne prirodzenou cestou. O to, že jeho narodenie prebehlo bez problémov, sa postaral tím špičkových lekárov a sestier.

Napriek tomu, že Kate bola prvorodička, zvládla 11 hodín na sále bez liekov na bolesť a v pondelok 22. júla približne o pol šiestej večer, sa jej narodil zdravý chlapček. Na hladký priebeh dozeralo sedem špičkových zdravotníkov - štyri pôrodné asistentky, dvaja lekári a kráľovnin bývalý gynekológ Marcus Setchell, ktorý kvôli pôrodu odložil svoj ​​odchod do dôchodku. Samozrejme nesmel chýbať ani princ William, ktorý svoju ženu v ťažkej chvíli oddane podporoval. Uviedol portál tn.cz.

Vieme, ako rodila vojvodkyňa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pôrod sa uskutočnil v exkluzívnom krídle Lindo v nemocnici Svätej Márie v londýnskom Paddingtone a jeden deň v apartmáne bohatých rodičov vyšiel na približne 6-tisíc eur. Britské noviny The Guardian uviedli, že záloha za noc v nóbl izbe Lindo činí 5500 libier (cca 6450 eur). Denník The Sun napísal, že prvá noc bez komplikácií vyjde manželský pár na 6265 libier (cca 7280 eur) a každá ďalšia na 2200 libier (cca 2560 eur). V prípade, ak by Kate rodila cisárskym rezom, stálo by ju to ešte o 2900 eur viac.

Podľa portálu eonline.com je každá izba v Lindo vybavená televízorom so satelitným príjmom, rádiom, trezorom, nočným telefónom, internetovým pripojením a chladničkou. Pacientky majú tiež možnosť výberu z dennej tlače každé ráno. Hotelový tím poskytne rozsiahle a výživné menu na základe požiadaviek jednotlivca a nechýba ani obsiahly vínny lístok. Novopečení rodičia dostanú na oslavu pohárik šampanského a "zničení" oteckovia môžu uľahnúť do pohodlného relaxačného kresla.

Vieme, ako rodila vojvodkyňa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube, the sun, eonline.com )

Presný sled udalostí na pôrodnej sále však pre verejnosť asi zostane navždy prísne stráženým tajomstvom, pretože všetci zainteresovaní doteraz podľa portálu dailymail.co.uk odmietli všetky žiadosti o rozhovor. Napriek tomu jeden z lekárov uviedol, že pre neho to bola veľká pocta a jeho rodina ho teraz vníma ako hrdinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu