Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zázračný príbeh z vlaku smrti: Mladík (18), ktorý prekonal rakovinu, šťastne prežil!

Stephen sa vyliečil z rakoviny a prežil vlakové nešťastie. Zobraziť galériu (3)
Stephen sa vyliečil z rakoviny a prežil vlakové nešťastie. (Zdroj: SITA)

MADRID - Nad mladým mormonským misionárom z Utahu, ktorý sa pred pár rokmi šťastlivo vyliečil z rakoviny, držia pravdepodobne ochrannú ruku všetci anjeli strážni. Je totiž jedným zo šťastlivcov, ktorí prežili vlakové nešťastie v Španielsku a vyviazol z neho "iba" so zlomeninou krčného stavca. Podľa jeho otca by sa mal však plne uzdraviť.

Stephen Ward prišiel do krajiny pred šiestimi týždňami, ktoré strávil v školiacom stredisku v Madride, kde sa učil po španielsky, aby mohol pôsobiť ako misionár. V stredu nastúpil do vlaku s tým, že je konečne pripravený slúžiť bohu v komunite v mestečku Ferrol na severozápade. Pôvodne mal cestovať už v utorok, ale omylom si kúpil lístok na neskorší deň.

Do svojho cieľa však už nedorazil a takmer sa stal jednou z ôsmich desiatok obetí, ktoré si vyžiadalo vlakové nešťastie pri Santiogo de Compostela. Momentálne zostáva v nemocnici a lekári sa snažia zistiť, či potrebuje operáciu. "Keď sme s ním hovorili, mal dobrú náladu. Vtipkoval s nami ako vždy," uviedol jeho otec Raymond (45), ktorý najprv správam o nešťastí nevenoval pozornosť. O hodinu neskôr však už bolo všetko inak.

Úradník mormonskej cirkvi v Španielsku ho informoval o zranení jeho syna a prezident tamojšej misie, ktorý je ortopéd, okamžite odcestoval do nemocnice prezrieť si röntgeny a uistiť sa, či môže nejako pomôcť. O opateru má tak postarané dvojnásobne. "Vyzerá hrozne, ale je nažive, a to je dobre," dodal otec, ktorý videl jeho fotografiu z lôžka v novinách. Napriek tomu, že má na sebe nákrčník a náplasť nad okom, stále sa usmieva.

Zázračný príbeh z vlaku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Možno je to tým, že v minulosti bola nemocnica jeho druhým domovom. V 14 rokoch mu diagnostikovali zriedkavú formu rakoviny známu ako Burkittov lymfóm. Musel ísť na transplantáciu kostnej drene a takmer dvakrát alebo trikrát zomrel. "Nie je veľa ľudí, ktorí sa dostanú tak blízko k smrti pred dovŕšením dvadsiatky. Som rád, že je nažive, je to môj syn," povedal Raymond.

Ako sa však zdá, ani ďalší otrasný zážitok neubral Stephenovi na eláne a rodine už povedal, že domov sa nevráti, ale bude pokračovať vo svojej misii. Paradoxne to dokáže aj po skúsenosti, ktorú médiám opísal ako niečo príšerné.

„Vlak sa zdvihol z koľají. Bolo to ako na horskej dráhe,“ prezradil londýnskemu denníku The Telegraph. Mnoho spomienok na samotné nešťastie však nemá, po zásahu batohom upadol do bezvedomia a prebral sa až vo chvíli, keď ho vynášali von z trosiek. „Všetci boli od krvi a z vlaku stúpal dym. Počul som plač a krik a všade bola kopa mŕtvych tiel," uviedol Stephen.

Takto sa pred šiestimi týždňami lúčila so Stephenom (najvyšší v strede) na letisku jeho rodina.
Zobraziť galériu (3)
Takto sa pred šiestimi týždňami lúčila so Stephenom (najvyšší v strede) na letisku jeho rodina.  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu