Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Británii sa šíri nová droga: Falošná extáza kosí mladých, naposledy Demi (†18)

Demi Campbellová Zobraziť galériu (2)
Demi Campbellová (Zdroj: tequid.com)

LONDÝN - Britská polícia varuje tamojších tínedžerov pred falošnou extázou, ktorá zabila už niekoľko desiatok mladých ľudí. Naposledy osemnásťročnú Demi Campbellovú, ktorá ju užila na párty minulý pondelok večer.

Veľkú Britániu zaplavili zelené pilulky, ktoré majú podobný účinok ako extáza. Je na nich viditeľný znak, ktorý používa známa značka hodiniek. Preto sa im hovorí Green Rolex (Zelené Rolexky).

V Británii sa šíri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: news.stv.tv)

Po ich užití nedávno zomrela mladá Demi Campbellová, ktorá sa tak stala siedmou obeťou tejto nebezpečnej drogy v Škótsku a celkovo už dvadsiatou na Britských ostrovoch. Jej dvoch kamarátov (21, 25) a bratranca Seana (18) museli z rovnakého dôvodu hospitalizovať.

V Británii sa šíri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: tequid.com)

"Ľudia, ktorí Zelené Rolexky dílujú, predávajú smrť, len aby si naplnili vrecká. Nechceme, aby kvôli nim umreli ďalší mladí ľudia," povedal pastor Paul Burns, ktorý poznal jednu z obetí.

Polícia uviedla, že ide o ilegálny tovar, ktorý obsahuje koktejl toxických prísad. "Sú v nich nebezpečné chemikálie a ich užívatelia by si mali byť vedomí rizika, ktoré podstupujú. Falošná extáza má na nich zničujúci efekt," vysvetlil policajný hovorca Grahame Clarke. Zároveň dodal, že na trhu sa objavili aj ďalšie nové drogy; ide o biele pilulky s logom Mitsubishi a žlté pilulky s hviezdou, po ktorých môže obeť dostať horúčku a mať halucinácie. Informoval denník Daily Mirror.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu