Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trestné oznámenie na ministra a Klausovcov: Z tohto ich vinia!

Václav Klaus
Václav Klaus (Zdroj: SITA)

PRAHA – Česká polícia dostala dnes trestné oznámenie na nového ministra financií Jana Fischera a bývalého prezidenta Václava Klausa s manželkou. Pre údajné podplácanie ho podali spolok Šalamoun a redaktor časopisu Reflex Jiří X. Doležal, informoval Český rozhlas.

Fischerovi prišlo na transparentný účet jeho prezidentskej kampane v ostatných dňoch - keď vyšlo najavo, že dostal ponuku na kreslo vo vláde - takmer 5,5 milióna Kč, čím sa vyrovnali jeho dlžoby. Novinár Doležal v trestnom oznámení považuje za možnú korupciu podporu, ktorú Milošovi Zemanovi v prezidentských voľbách začiatkom roka vyjadrili Fischer a Klausovci. Fischer sa stal dnes členom novej vlády a Líviu Klausovú Zeman presadzuje za veľvyslankyňu na Slovensku. 

Podľa Radima Bureša z Transparency International ide o šľapnutie do prázdna, ktoré nemá nádej na úspech, citoval ho Český rozhlas. Zdôraznil, že tieto trestné oznámenia nie sú zrovnateľné s prípadom troch bývalých poslancov ODS, ktorí sa vzdali kresiel v parlamente, získali však iné lukratívne posty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu