Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Londýn definitívne končí s vyšetrovaním UFO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Britská vláda definitívne zatvorila oddelenie zaoberajúce sa vyšetrovaním hlásení o neidentifikovateľných lietajúcich objektoch, takzvaných UFO. Vyplýva to z dokumentov ministerstva obrany zverejnených v piatok.

Deje sa tak štyri roky od oznámenia o finančnej podpory pre vyšetrovanie pozorovaní UFO. Podľa Londýna sa totiž nepotvrdil fakt, že by existovali mimozemské civilizácie predstavujúce reálnu hrozbu pre Veľkú Britániu. Stalo sa tak napriek tomu, že v roku 2009 zaznamenali na britských ostrovoch zvýšený počet pozorovaní, a to aj nad londýnskou budovou parlamentu či legendárnym komplexom Stonehenge.

"Ministerstvo možnosť existencie mimozemského života nepotvrdzuje ani nevyvracia. No za posledných viac ako 50 rokov ani jedno z hlásení o pozorovaní UFO neposkytlo akýkoľvek dokaz o potenciálnej hrozbe pre Spojené kráľovstvo," uvádzalo sa v stanovisku britského ministerstva obrany z roku 2009, v ktorom, paradoxne, zaznamenali nezvyčajne vysoký počet takmer 650 pozorovaní neznámych objektov na oblohe. Orgány však argumentovali, že ide o dôsledok zvýšenej popularity vypúšťania čínskych lampiónov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu