Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V ČR ukradli exponáty z výstavy o Marilyn Monroe, zmizol celý kamión!

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

PRAHA - Organizovaná skupina zlodejov ukradla časť exponátov a vybavenia z unikátnej výstavy o Marilyn Monroe, ktorá sa mala uskutočniť na Pražskom hrade. Informoval o tom dnes Český rozhlas, podľa ktorého malo ísť o najucelenejšiu kolekciu filmových kostýmov i osobných vecí známej hollywoodskej herečky.

Putovná expozícia o Marilyn prevážali do Prahy z talianskej Florencie. Po ceste však zmizol jeden z kamiónov, ktorý prevážal originálne fotografie, kostýmy a vitríny.

Vozidlo síce - ako vyplýva zo záberov z bezpečnostných kamier- dorazilo do Prahy, namiesto na Hrad však zamieril na kamiónové prekladisko a potom do Mělníka, asi 30 kilometrov od českej metropoly.

Podľa polície išlo o vopred pripravenú krádež oveľa väčšieho rozsahu. Zlodeji sa celkovo zamerali na asi dve desiatky kamiónov, ktoré prevážali z Talianska luxusný tovar, kozmetiku a elektroniku. V prípade už padlo aj trestné oznámenie.

Organizátori výstavy sa dnes okolo poludnia stretnú, aby rozhodli o jej ďalšom osude. Všetko bude záležať na tom, či bude správa Pražského hradu ochotná prípadne posunúť termín jej začiatku, ktorý bol pôvodne naplánovaný na budúci týždeň.

Architekti a kurátori už údajne pracujú na náhradnom riešení. Originály ukradnutých fotografií a kostýmov však už nič nenahradí, organizátori môžu maximálne dohodnúť zapožičanie náhradných kostýmov. Z Prahy mala výstava putovať do japonského Tokia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu