Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šokujúce odhalenia o Marilyn Monroe: Plastiky a hovädzia chrupavka v brade!

Marilyn Monroe Zobraziť galériu (6)
Marilyn Monroe (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Plastický chirurg z južnej Kalifornie dal do dražby zdravotné záznamy, ktoré dokazujú, že slávna hollywoodska herečka Marilyn Monroe podstúpila plastickú operáciu. Výťažok dražby, ktorá sa bude konať 9. až 10. novembra v dražobnej sieni Julien's Auctions v Beverly Hills, pôjde na pomoc americkým vojenským veteránom, napísala dnes agentúra Reuters.

Norman Leaf, ktorý pôvodne chcel zostať v anonymite, povedal novinárom, že k odhaleniu totožnosti ho prinútil veľký záujem, ktorý ponuka dokumentov do aukcie vzbudila. Zdravotný záznam, ktorý sa bude dražiť, obsahuje aj šesť röntgenových snímok a lekárske záznamy z rokov 1950 až 1962. Očakáva sa, že vynesie asi 15.000 až 30.000 dolárov ( asi 11.000 až 22.000 eur).

Záznamy vydal plastický chirurg Michael Gurdin a potvrdzujú špekulácie, že Monroe, ktorá bola zosobnením hollywoodskej slávy a stala sa vzorom krásy v 50. rokoch minulého storočia, sa nechala vylepšiť s pomocou chirurgovho skalpela. "Voperovali jej implantát do brady, ktorý bol z hovädzej chrupavky," povedal Leaf o zákroku z roku 1950. "Vtedy ešte silikónové implantáty neboli."

Všetky z najslávnejších filmov Marilyn Monroe, ako Ako si vziať milionára (1953), Slamený vdovec (1955) a Niekto to rád horúce (1959), vznikli až po tomto chirurgickom vylepšení. Podľa sedemdesiatdvaročného Leafa herečka v tom čase podstúpila tiež menší kozmetický zákrok na špičke nosa.

Gurdinove ​​záznamy ukazujú, že ho Monroe navštívila v roku 1958 a sťažovala sa, že sa implantát rozpustil. "To sa zvyčajne stávalo. Počas rokov ho telo absorbovalo," dodal Leaf. Röntgenové snímky sú z júna 1962 - dva mesiace pred smrťou Marilyn Monroe na predávkovanie barbiturátmi.

Leaf sa stal Gurdinovým spolupracovníkom v roku 1975. O tom, že v ordinácii sú záznamy Marilyn Monroe, sa ale dozvedel až pred zhruba 20 rokmi. Od tej doby ich uchovával v sejfe. Teraz sa rozhodol vydražiť ich a výťažok venovať neziskovej nadácii Rebuilding America' Warriors, ktorá poskytuje americkým vojenským veteránom plastické operácie po zraneniach, ktoré utrpeli v boji a nehradí ich systém zdravotného poistenia.

"Myslím, že je to dokonalé spojenie. Marilyn zabávala vojakov v Kórei v 50. rokoch a teraz môže vojakom znovu pomôcť," dodal Leaf, ktorý je lekárskym riaditeľom nadácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu