Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nový trend v USA: Prasatá kŕmia marihuanou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: themoscowtimes.com)

SEATTLE - Prvé známky legalizácie "rekreačného" pestovania marihuany v USA nastoľujú otázku, čo s odpadom. Legálny trh marihuany sa začína otvárať v štátoch Colorado a Washington a miestni pestovatelia si podľa agentúry Reuters nevedia rady so zvyškami svojich výpestkov, teda s koreňmi, stvolmi a nespracovanými listami.

Pomôcť majú ošípané. Istá Susannah Grossová, ktorá pestuje marihuanu na políčku severne od Seattlu, pridala marihuanový odpad do koryta štyrom ošípaným a tie sa napchávali ako opreteky. Za posledné štyri mesiace svojich životov ošípané pribrali až o štrnásť kíl viac, než zvieratá s bežným jedálničkom, tvrdí Grossová.

Zákony legalizujúce pestovanie marihuany na rekreačné účely má vo svojom legislatívnom pláne dvadsať amerických štátov. Federálna vláda zatiaľ takéto zámery nemá a marihuanu stále považuje za nelegálnu drogu. Zatiaľ nie je známe, ako sa k liberálnemu stanovisku dvadsiatky amerických štátov vláda postaví.

V štáte Washington sa o zákone o pestovaní marihuany stále ešte rokuje, ale spracovanie drogy do žrádla ošípaným zrejme nezakáže. Pravidlá stanovujú, že rastlinný odpad z miest na pestovanie musí byť "znehodnotený pre ďalšie užívanie skôr, než opustí prevádzkareň licencovaného výrobcu". Zamiešanie do splaškov je vraj z tohto pohľadu prijateľné.

Marihuanové ošípané išli v marci na porážku a mäso z nich sa podávalo v jednom z reštaurácií v centre Seattlu. Čoskoro bolo vypredané a ďalšie hody sa chystajú na leto. Mäso je vraj výnimočne pikantné a žiadne omamné látky neobsahuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu