Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Futbalisti cestou na zápas prišli o spoluhráča: Standa (†23) zahynul pod Aviou!

Standov život vyhasol v tejto Avii Zobraziť galériu (3)
Standov život vyhasol v tejto Avii (Zdroj: fkdd.webnode.cz)

HNÁTNICE - Išli si pre body, no prišli o kamaráta. Avia plná nádejných futbalistov z Dolnej Dobrouče v nedeľu smerovala na majstrovský zápas. Do cieľa však nedorazila, v obci Hnátnice vodič zišiel mimo cesty do priekopy, kde sa Avia prevrátila na bok. Sedem z pätnástich hráčov skončilo so zraneniami v nemocnici, život ôsmeho, mladého Standu (23), vyhasol na sedadle smrti.

Športovci futbalového klubu z Dolnej Dobrouče majú hlavy v smútku. Na nedeľnej ceste na zápas ich navždy opustil kamarát aj spoluhráč Standa, ktorý pri havárii zahynul pod vrakom Avie. Tá z doposiaľ neznámych dôvodov zišla v obci Hnátnice z cesty a skončila prevrátená na boku v priekope.

Doráňaní futbalisti si navzájom pomáhali von z havarovanej Avie. Spoluhráčovi Standovi už však nemohli pomôcť, auto ho zavalilo. Jeho život vyhasol na sedadle smrti hneď vedľa vodiča. "Jedna osoba utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla," informovala hovorkyňa hasičov Vendula Horáková. Vpredu okrem Standu sedel aj ďalší hráč, ktorého so stredne ťažkými zraneniami previezli vrtuľníkom do nemocnice v Hradci Králové.

V autobuse sedelo 15 hráčov klubu z Dolnej Dobrouče.
Zobraziť galériu (3)
V autobuse sedelo 15 hráčov klubu z Dolnej Dobrouče.  (Zdroj: fkdd.webnode.cz)

Šesť futbalistov, ktorí sedeli vzadu, skončilo s ľahkými zraneniami v nemocnici v Ústí nad Orlicí. Vodič sa po tragickej nehode psychicky zrútil, vyšetrovatelia ho vypočujú pravdepodobne až budúci týždeň, keď to jeho zdravotný stav dovolí.

Standov futbalový tím vyjadril úprimnú sústrasť nad úmrtím mladého talentu aj na svojej stránke. "S hlbokým zármutkom oznamujeme, že pri nedeľnej tragickej autonehode, cestou na majstrovský zápas, zomrel náš spoluhráč a kamarát Stanislav. Sami plní smútku súcitíme s jeho rodinou a najbližšími. Všetkým ďakujeme za prejavenú podporu," stojí na webe tímu.

Odkaz futbalistov: Staník, nezabúdame, vždy budeš s nami
Zobraziť galériu (3)
Odkaz futbalistov: Staník, nezabúdame, vždy budeš s nami  (Zdroj: fkdd.webnode.cz)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu