Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO pripomínajúce katastrofu: Toto je časť lietadla z 11. septembra!

Časť podvozku jedného z unesených lietadiel, zničených pri útokoch z 11. septembra 2001 Zobraziť galériu (2)
Časť podvozku jedného z unesených lietadiel, zničených pri útokoch z 11. septembra 2001 (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - V blízkosti zničeného Svetového obchodného centra (WTC) v New Yorku sa našiel kus podvozku z lietadla, ktoré do mrakodrapu s najväčšou pravdepodobnosťou naletelo pri teroristických útokoch z 11. septembra 2001. Oznámila to dnes newyorská polícia.

Kus podvozku bol vklinený medzi dvoma nižšími budovami, vedľa miesta budúceho sídla newyorskej mešity, uviedla agentúra AP. Hovorca polície Paul Browne uviedol, že na kuse nájdeného kovu je jasne viditeľné identifikačné číslo lietadla Boeing.

Skrútený a zhrdzavený kus kovu so zvyškami káblov je dlhý asi 1,5 metra, široký 0,9 metra a hrubý pol metra. Browne uviedol, že objekt našli v stredu stavební inšpektori, ktorí tu skúmali pozemok pre stavbu plánovaného islamského komunitného centra. Tí to povedali polícii, ktorá oblasť uzavrela a poslala do nej svojho lekára pre prípadný nález ľudských pozostatkov.
  

V New Yorku sa ešte stále nachádzajú pozostatky odpadu a ľudských tiel po nálete lietadiel do "dvojičiek". Útok islamistov, ktorí sa týchto lietadiel zmocnili, vtedy zabil takmer 3000 ľudí.

Policajní lekári tento mesiac oznámili, že v odpade prevezenom z Manhattanu pred rokmi na skládku na Staten Islande sa našli pozostatky 39 možných obetí útokov. Od roku 2006 sa vďaka mravčej práci policajných expertov podarilo identifikovať 34 nových obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu