Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šéf Ryanairu reaguje na obvinenia letušiek: Sú to pomstychtivé a neúspešné ženy!

Michael O'Leary na tlačovej konferencii
Michael O'Leary na tlačovej konferencii (Zdroj: nrk.no)

OSLO - Šéf leteckej spoločnosti Ryanair Michael O'Leary vo štvrtok vehementne poprel obvinenia, ktoré pred pár dňami zazneli z úst jeho bývalých zamestnankýň. Tvrdí, že nejde o nič iné, než odvádzanie pozornosti od problémov, s ktorými v súčasnosti bojuje konkurencia.

Bolo jasné, že nebude trvať dlho a Michael O'Leary, známy svojimi sarkastickými výrokmi, zareaguje na žalobu, ktorú na jeho spoločnosť podali dve letušky. Vo štvrtok usporiadal na letisku v meste Rygge tlačovú konferenciu, ktorú prenášala naživo nórska štátna televízia. Vylúčil, že by jeho zamestnanci boli viazaní otrockými zmluvami a boli vystavení otrasným pracovným podmienkam, ktoré dokonca tento týždeň podľa portálu newsinenglish.no kritizoval aj nórsky parlament. Uviedol, že sa spomínanými obvineniami odvádza pozornosť od znižovania stavov i platov v Škandinávskych aerolinkách SAS.

"Hádam mi nechcete povedať, že tých niekoľko tisíc ľudí, čo pre Ryanair pracuje, podpísalo otrocké zmluvy. Je to výmysel dvoch neúspešných žien, ktoré sa nám chcú pomstiť za to, že sme ich vyhodili. Dopustili sa viacerých priestupkov, o ktorých boli informované. Myslím si, že so žalobou na nás na súde nemajú šancu," vyhlásil O'Leary.

Taktiež poznamenal, že nikoho nenúti, aby pre Ryanair pracoval. "Zamestnávame 8500 ľudí, ktorí sú tu dobrovoľne. Okrem toho evidujeme ďalších 5000 uchádzačov o prácu, ktorí s u nás podali žiadosť. To si myslím, že je dostatočná vizitka toho, že sme seriózna firma."

Pracovné zmluvy Ryanairu sú dôverné, podrobnosti o nich však prenikli na verejnosť po tom, ako ich dve letušky - Zuzana zo Slovenska a Alessandra Cocca z Talianska poskytli pracovnej organizácii Parat na preskúmanie. Spomína sa v nich kultúra strachu a šikana, ktorej boli častokrát vystavované. Rozhodli sa preto svojho bývalého zamestnávateľa zažalovať.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu