Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandál v Argentíne: Fretky dopujú steroidmi a predávajú ako pudlov!

Z fretky je razom pudlík
Z fretky je razom pudlík (Zdroj: dogster.com)

BUENOS AIRES - V Argentíne majú podľa všetkého veľmi zvláštny zmysel pre podnikanie. Podľa viacerých správ sa tamojší predajcovia domácich miláčikov nebezpečne zahrávajú s prírodou. Vysvitlo totiž, že fretky kŕmia steroidmi, ktoré vplyvom nich menia svoju podobu, a následne ich predávajú ako psov.

Informáciu ako prvé zverejnili médiá v argentínskej metropole Buenos Aires ešte minulý rok. Píšu o mužovi, ktorý si v prepočte za 117 eur kúpil na čiernom trhu La Salada zvieratko v domnení, že je to pes. Keď ho však zobral na prehliadku, veterinár mu povedal, že je to v skutočnosti prerastená lasica.

Tento chlapík nie je zďaleka jediným, ktorého takto podviedli. V Argentíne je množstvo predajcov, ktorí lasice či fretky ponúkajú ako pudlov. Už od narodenia ich kŕmia steroidmi, aby boli väčšie a zákazník tak uveril, že ide naozaj o psa. Hovorí sa im "brazílske potkany".

Škandál v Argentíne: Fretky
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: dogster.com)

Ďalší prípad hovorí o žene, ktorá zháňala čivavu. Miestny predajca jej jednu dodal, až na to, že to bola fretka. K takémuto vedomému klamaniu zákazníkov dochádza aj v iných krajinách. Portál The Huffington Post dokonca spomína istú japonskú herečku, ktorej podvodník predal namiesto pudla jahniatko.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu