Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prípad, ktorý vydesil Česko: Petra (†15) umierala v mukách, vrahovia hodili jej telo do kontajnera!

Nebohá Petra a jej vrahovia Tomáš a Michal Zobraziť galériu (3)
Nebohá Petra a jej vrahovia Tomáš a Michal (Zdroj: Facebook)

JIHLAVA - Takýto otrasný prípad ešte nezažili! Detaily brutálnej vraždy, ktorá sa pred niekoľkými týždňami odohrala v Jihlave, šokovali aj miestnych policajtov. Tí beštiálny čin označili za najbrutálnejší, aký sa kedy v kraji udial. Mladí vrahovia Tomáš Z. (20) a Michal K. (20) mali svoju obeť, len 15-ročnú Petru, najprv vyhodiť z okna a neskôr dlhé desiatky minút surovo mučiť, až kým naposledy vydýchla. O prípade informovala Tv Nova.

Petra bola dva týždne nezvestná a pátralo po nej celé mesto, dokonca aj samotní vrahovia, ktorí od začiatku vedeli, že dievčinu už živú nenájdu. Jej telo po dlhom hľadaní našli jihlavskí policajti pohodené na skládke v Henčove. Potom sa už začal kúsok po kúsku rozpletať jeden z najdesivejších prípadov v Čechách vôbec.

Dievčine sa stala osudnou návšteva u kamaráta Michala, ktorý ju po malichernej hádke vyhodil z okna. Niekoľkometrový pád akoby zázrakom prežila, no potrebovala okamžitú lekársku pomoc. Mladík ju však namiesto toho zavliekol späť do bytu, kde začalo hotové peklo. Na pomoc si zavolal dvoch kamarátov, s ktorými sa dohodol, ako Petru zavraždiť.

Údajní vrahovia Tomáš a Michal
Zobraziť galériu (3)
Údajní vrahovia Tomáš a Michal  (Zdroj: Facebook)

S jedným z nich tak nakoniec aj spravil, pričom tretí sa na dlhé minúty hrozného trýznenia len nečinne prizeral. Ľudské beštie Petru škrtili vlastnými rukami aj káblom od počítača, skákali jej po hlave ťažkými "kanadami" a nakoniec jej nehybné telo zabalili do plachty a vyhodili do kontajnera. "Telo potom skončilo na skládke v Henčove, kde sme ho za pomoci hasičov v stredu našli," prezradil kriminalista Pavel Kubiš.

Kamarátka beštiálnych vrahov prehovorila o motíve

Motív hrôzostrašného umučenia je zatiaľ nejasný. Niekoľko dní po tom, čo pravda vyplávala na povrch, však prehovorila kamarátka oboch vrahov, ktorá niečo tuší. Michal a Tomáš boli podľa nej veľkí kamaráti, no aj rivali. Ich agresiu údajne stupňovali drogy, po ktorých sa menili na ľudské beštie. "Keď si dali lajnu, tak sa menili na zvieratá. Nepoznali mieru," povedala Petrina kamarátka.

Chlapi sa zrejme kvôli niečomu pohádali a nie je vylúčené, že aj v čase brutálnej vraždy boli pod vplyvom silných drog. "Buď o ňom niečo vedela a povedala mu, že to oznámi ďalej, alebo s ňou niečo chcel mať a ona nechcela. Alebo oboje dohromady," dodala. Za všetkým sú však podľa nej najmä drogy, ktoré Tomáša aj Michala úplne zmenili.

Ľudia volajú po pomste

Hrozný spôsob, akým Petru mladíci zniesli z tohto sveta, vyburcoval jej kamarátov k pomste. Ich hnev a bezmocnosť vystupňoval aj fakt, že do pátracej akcie po vtedy ešte nezvestnej tínedžerke sa zapojili aj samotní vrahovia. Jeden z nich dokonca tri dni po krvavom vyčíňaní napísal na sociálnu sieť, že sa za ňu modlí a dúfa, že sa nájde. Napriek tomu, že poznal krutú pravdu.

Prípad, ktorý vydesil Česko:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Kamaráti a ľudia, ktorým nebol Petrin osud ľahostajný, sa stretávajú v skupinách na sociálnej sieti a vyjadrujú jej takýmto spôsobom úprimnú sústrasť. Našli sa však aj takí, ktorí volajú po krvavej pomste. "Táto stránka bola založená na podporu zavraždeného 15-ročného dievčaťa Petry Vondrákovej. Od štátu sa spravodlivosti nedočkáme! Musíme sa o ňu postarať sami!" stojí v popise skupiny.

Na stránke komunity, do ktorej sa od založenia zapojilo už viac ako 300 užívateľov, sa objavuje množstvo nenávistných statusov. "Oko za oko, zub za zub," píše jeden z nich. "Vôbec neviem, čo si tým chceli dokázať, úbožiaci. Ale pomsta bude sladká, nech vedia tí, čo jej to urobili, aké to je cítiť bolesť," píše ďalší.

Nečakaný zvrat: Zahrá to Michal na nepríčetného?

Prípad vraždy krásnej dievčiny sa zamotáva. Objavili sa totiž informácie, že Michal útočil preto, že ho Petra nazvala homosexuálom. Aby jej dokázal, že to nie je pravda, mal sa ju pokúsiť znásilniť, no keď neuspel, nahú ju vyhodil z okna. Táto verzia síce potvrdzuje špekulácie o tom, že brutálnu vraždu odštartoval malicherný konflikt, no je možné aj to, že hlavný podozrivý sa len snaží vyskladať príbeh, na základe ktorého by to mohol zahrať na svoju nepríčetnosť.

Obvinený Michal v minulosti nebol súdne trestaný, Tomáš však áno, a to rovno trikrát. Väčšinou išlo o majetkové trestné činy. Obom hrozí až 20-ročné väzenie. Tretí mladík Peter, ktorý sa na celé trýznenie len nečinne prizeral, bol obvinený z neposkytnutia pomoci a je vyšetrovaný na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu