Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krutá smrť gay aktivistu: Lámali mu kosti, pálili ho žeravým železom

Eric Ohen Lembembe
Eric Ohen Lembembe (Zdroj: senego.net)

YAOUNDE - Kamerun ostro skritizoval média za spôsob, akým informovali o zavraždení prominentného gay aktivistu v africkej krajine. Ako dnes uviedla agentúra AP, prípad vyvolal znepokojenie zo strany Spojených štátov, Francúzska, Veľkej Británie a OSN.

Hovorca vlády Issa Tchiroma v piatok povedal, že novinári spoločne s občianskymi združeniami "zaútočili na kamerunský národ a pošpinili jeho dobrú povesť". Ide o prvé oficiálne vyhlásenie úradov k prípadu vraždy aktivistu Erica Ohena Lembembeho.

Lembembeho našli zavraždeného v pondelok len niekoľko týždňov po tom, čo verejne skritizoval pomery v Kamerune, kde sex medzi partnermi rovnakého pohlavia je klasifikovaný ako trestný čin. Aktivistu pred zavraždením mučili. Okrem zlomeného väzu, telo malo polámané kosti v oboch chodidlách a na pokožke sa nachádzali stopy po pálení rozžeraveným železom. 

Tchiroma uviedol, že prípad je v štádiu vyšetrovania. Podľa organizácií na ochranu ľudských práv, prípady násilia voči gayom sú v Kamerune vyšetrované iba povrchne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu