Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Beštiálne umučenú Petru (†15) pochovali: Objavili sa nové fakty o jej desivej smrti!

S Petrou sa lúčili takmer dve stovky ľudí Zobraziť galériu (2)
S Petrou sa lúčili takmer dve stovky ľudí (Zdroj: ČTK)

JIHLAVA - Už odpočíva v pokoji. Desiatky príbuzných, kamarátov a spolužiakov sa dnes lúčili s tínedžerkou Petrou (†15), ktorá pred niekoľkými týždňami odišla z tohto sveta hroznou smrťou. Jej vlastní kamaráti ju na smrť surovo umučili po tom, čo s jedným z nich odmietla mať sex. Niekoľko dní po krvavej vražde vyplávali na povrch nové mrazivé fakty o osudnom dni.

Smutné tváre, plač a spomienky. Tak to dnes vyzeralo v jihlavskom krematóriu, kde sa takmer dve stovky ľudí lúčili s brutálne zavraždenou Petrou. Keďže rodičia nebohej dievčiny nemali na pohreb peniaze, jej priateľ Patrik zorganizoval zbierku, na ktorú prispelo aj mnoho cudzích ľudí. S Petrou sa tak mohli dôstojne rozlúčiť a v snehovobielej rakve ju odprevadiť na poslednú cestu.  

Počas obradu odpadli traja smútiaci

Posledná rozlúčka so školáčkou bola nabitá emóciami - smútkom, žiaľom, ale aj hnevom. Slová o vyhasnutom mladom živote a brutálnej vražde dopĺňali smútočné piesne, ktoré nenechali jedno oko suché. Počas obradu nad bielou rakvou omdleli až traja ľudia, medzi nimi aj Petrina kamarátka, ktorá tlak emócií nevydržala a vstávať zo zeme jej museli pomáhať spolužiaci.

K beštiálnemu umučeniu mladej Petry došlo ešte v polovici marca. Odvtedy sa postupne na povrch dostávajú stále nové a nové fakty o osudnom dni, v ktorý ju vlastní kamaráti surovo zavraždili. Pri tom ako obvinení Michal Kisiov a Tomáš Zavřel desiatky minút mučili bezbrannú dievčinu, škrtili ju káblom a dupali jej po hlave, si jeden z nich do uší púšťal hudbu, aby nepočul krik a stonanie umierajúcej obete.

Vrahovia Petry, Michal a Tomáš, už sedia za mrežami.
Zobraziť galériu (2)
Vrahovia Petry, Michal a Tomáš, už sedia za mrežami.  (Zdroj: Facebook)

Pre médiá naposledy prehovorila zdrvená matka jedného z vrahov Michala, ktorá tomu, čo jej syn spáchal, dodnes nemôže uveriť. "Nedá sa ospravedlniť to, čo urobil. Verejne sa chceme rodine Petry ospravedlniť. Tým pre nás celá záležitosť končí," povedala pre Tv Nova. Podľa nej bol rozhodujúcim telefonát medzi jej synom Michalom a Tomášom.

Ten mu vraj do telefónu oznámil, že za chvíľu príde, pretože "To dievča treba doraziť a upratať!" prezradila českému denníku Blesk Michalova matka. Celý rozhovor medzi vrahmi údajne počulo dievča, ktoré v tej dobe bolo s Tomášom. Bojí sa však vypovedať a mladíkov usvedčiť. Podľa Michalovej matky by sa jej výpoveďou dokázalo, že iniciátorom beštiálnej vraždy bol Tomáš a nie jej syn.

Surová vražda, ktorá vydesila Česko

Petru zavraždili počas marcovej noci (16. marca), keď prišla z diskotéky do bytu kamaráta z Jihlavy. Michal Kisiov ju údajne mal nútiť k sexu, no keď ho odmietla, vyhodil ju z okna. Hrozivý pád zo 14 metrov dievčina akoby zázrakom prežila. Michal ju však odvliekol späť do bytu, kam zavolal dvoch kamarátov. Michal spolu s Tomášom dievča škrtili a dupali po nej ťažkými topánkami.

Po surovom mučení, ktoré trvalo niekoľko desiatok minút, jej mŕtve telo zabalili do plachty a odhodili do kontajnera. Pozostatky Petry skončili na skládke, kde ich po niekoľkých dňoch objavila polícia. Z vraždy boli obvinení mladíci z Jihlavy - Michal Kisiov a Tomáš Zavřel. Skončili vo väzbe a za otrasný čin im teraz hrozí 20 rokov alebo až výnimočný trest. Tretím mladíkom, ktorý bol na mieste vraždy, je Jakub D., ktorý mal kamarátom pomôcť odpratať telo. Vyšetrujú ho na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu