Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Europoslanec: Klaus narobil viac škody než úžitku!

Václav Klaus
Václav Klaus (Zdroj: SITA)

ŠTRASBURG - Známy kritik českého prezidenta, nemecký europoslanec Jo Leinen, sa opäť oprel do Václava Klausa. Pri príležitosti jeho odchodu z funkcie europoslanec povedal, že je dobre, že Klaus konečne odchádza. S Milošom Zemanom na Pražskom hrade sa vraj začne nová éra vzťahov Českej republiky a Európskej únie. Informovala o tom v stredu spravodajská webová stránka iDNES.cz.

"Nikto v Európe kvôli odchodu Václava Klausa neuroní ani slzu. Je dobre, že konečne opúšťa politickú scénu," reagoval na Klausov odchod z úradu Leinen, bývalý predseda Ústavného výboru Európskeho parlamentu.

Europoslanec za Sociálnodemokratickú stranu Nemecka (SPD) sa už v minulosti preslávil svojimi ostrými výrokmi na adresu českého prezidenta. Teraz uviedol, že Klausove neustále obštrukcie týkajúce sa európskych záležitostí znevýhodnili Českú republiku a takmer ju v Európe izolovali.

Prezident tak vraj narobil viac škody než úžitku počas desiatich rokov vo funkcii. Jeho odmietnutie podpisu Lisabonskej zmluvy vstúpi do histórie ako "trápne divadlo". A amnestia zločincov zasa podľa Leinena ukazuje, aké je "zmýšľanie pána Klausa".

"Európa víta na Pražskom hrade Miloša Zemana. Konečne môže byť otvorená nová kapitola lepšieho porozumenia a lepších vzťahov medzi Českou republikou a Európskou úniou," uviedol vo svojej tlačovej správe europoslanec, ktorého citoval web iDNES.cz.

Politik prvýkrát kritizoval Klausa už v roku 2005 kvôli odmietavému postoju k euroústave. "Bola by škoda, keby sa kvôli tomuto euroskeptikovi a zavádzajúcej kampani dostala ČR do izolácie, na perifériu európskej politiky," uviedol vtedy Leinen. O dva roky zasa o Klausovi tvrdil, že jeho politika je namierená proti záujmom Českej republiky a jej občanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu