Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrť z mora: Režisér (†46) nemal šancu, žralok ho roztrhal!

(Zdroj: Daily Mail)

AUCKLAND - Novozélandské úrady už poznajú identitu muža, ktorého včera zabil veľký žralok pri jednej z pláží. V tejto oblasti sú však vraj podobné prípady veľmi zriedkavé, napísala agentúra AP.

Novozélandská tlač upresnila, že obeťou je 46-ročný filmár Adam Strange, ktorého krátky film Aphrodite 's Farm (Afroditina farma) v roku 2009 získal Strieborného medveďa na filmovom festivale v Berlíne. Okrem natáčania sa venoval aj maľbe, fotografovaniu či grafickému dizajnu. Oceán vraj miloval a plávať alebo surfovať chodil denne.

Podľa informácií prizerajúcich sa plával Strange asi 200 metrov od pláže, keď na neho zaútočil približne štvormetrový, zrejme veľký biely žralok. Niektoré správy uvádzajú, že žralokov mohlo byť aj niekoľko.

Pláž Muriwai neďaleko Aucklandu bola uzavretá a po nej aj niekoľko okolitých pláží. V čase nešťastia bolo na Muriwai asi 200 ľudí. "Všetci utekali z vody. Kričali 'žralok' a všetci opúšťali vodu," opísal situáciu študent Stef McCallum.

Do oblasti bol vyslaný policajný vrtuľník a policajti sa zo vzduchu aj zo záchranného člna pokúšali žraloka zastreliť. Údajne ho zasiahli, ale podarilo sa mu odplávať, napísal denník New Zealand Herald.

Smrtiace útoky žralokov na ľudí sú na Novom Zélande relatívne zriedkavé. Od roku 1837, kedy sa o nich začali viesť záznamy, je registrovaných len 14 obetí žralokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu