Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dvojmesačné bábätko zabil otcov bozk: Ako je to možné?

Kaiden žil iba dva mesiace. Zobraziť galériu (7)
Kaiden žil iba dva mesiace. (Zdroj: babykaiden.muchloved.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Keď sa britskému páru Carlovi (34) Maclarenovi a Marrie-Claire (28) McCormickovej narodil syn, mysleli si, že väčšie šťastie na svete ani neexistuje. Po dvoch týždňoch radosti však prišla krutá realita a Kaidenovi sa tak pohoršilo, že musel do nemocnice. Mesiac a pol žil iba vďaka napojeniu na prístroje a napokon zomrel. Keď sa rodičia dozvedeli príčinu smrti, takmer tú ťarchu neuniesli. Ich dieťa skonalo na multiorgánové zlyhanie po tom, čo ho pobozkal jeho milujúci otec.

Kaiden sa narodil 28. marca minulého roka, 5 týždňov pred plánovaným termínom, ale vyzeralo to, že je v poriadku a nič mu nechýba. Dvojica si užívala nové rodičovské povinnosti a spoločne ho kúpali, maznali sa s ním a Marrie-Claire mu spievala uspávanky. O dva týždne sa však stalo čosi, čo pár poriadne vystrašilo. Ich syn náhle zmodrel a prestal dýchať. Urýchlene preto privolali sanitku, ktorá ho odviezla do nemocnice v Liverpoole, kde ho resuscitovali. Nikto z lekárov im nevedel povedať, čo sa stalo, ale bábätko napojili na prístroje. O 48 hodín neskôr ich zdravotníci varovali, že je nepravdepodobné, že prežije. Malo totiž opuch mozgu.

Dvojmesačné bábätko zabil otcov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: babykaiden.muchloved.com/)

Dvojmesačné bábätko zabil otcov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: babykaiden.muchloved.com/)

Po šiestich týždňoch strávených v nemocnici Kaiden stále nedokázal sám dýchať a začal trpieť záchvatmi. Marrie-Claire a Carla jemne vyzvali, aby zvážili jeho odpojenie od prístrojov. "Bolo nám povedané, že nie je nádej, a ako matka chcete chrániť vaše dieťa pred utrpením, takže sme urobili najťažšie rozhodnutie nášho života. Dali sme súhlas na vypnutie. Dali mi ho do náruče a ja som ho objímala a držala až do chvíle, kým odišiel. Pobozkala som ho a povedala mu, ako veľmi som ho milovala," spomína Marie-Claire na 24. máj, deň, kedy Kaiden zomrel.

Po jeho smrti však pre rodičov prišla ďalšia rana. Podľa lekárov bol príčinou úmrtia vírus herpes simplex, ktorým síce trpí väčšina populácie, ale neprejavujú sa u nej žiadne symptómy. "Pýtala som sa, ako je možné, že herpes malo už také malé dieťa. Keď mi povedali, že sa prenáša cez opar, pozrela som sa na Carla a on sa inštinktívne dotkol pier. V tej chvíli som videla, ako mu puklo srdce. Bol úplne bez seba a stále sa obviňoval," spomína si na nešťastné chvíle Marie-Claire, podľa ktorej však bol dokonalý otec a neznášala pohľad na to, ako sa zožiera.

Zdá sa však, že dvojica bude mať šancu začať svoj život odznova. Mladá Britka je v ôsmom mesiaci tehotenstva a čoskoro sa jej má narodiť dcérka. "Ona je náš dôvod žiť ďalej. Ale nikdy nezabudnem na stratu svojho syna Kaidena. Bol by z neho fantastický veľký brat, keby si ho nebol vzal jeden bozk. Žiadne dieťa by nikdy nemalo zomrieť kvôli bozku," dodala budúca mamička.

Dvojmesačné bábätko zabil otcov
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: babykaiden.muchloved.com/)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu