Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Veľký výbuch v luxusnej nákupnej štvrti: Explózia plynu zranila najmenej 16 ľudí

K mohutnej explózii došlo v reštaurácii Zobraziť galériu (5)
K mohutnej explózii došlo v reštaurácii (Zdroj: SITA)

KANSAS CITY - Najmenej 16 ľudí utrpelo zranenia pri veľkom výbuchu plynu a následnom požiari v americkom meste Kansas City. K mohutnej explózii došlo v reštaurácii v luxusnej nákupnej štvrti došlo v utorok večer miestneho času. Jej príčiny bezprostredne neboli objasnené, informuje agentúra AP.

Pátracie tímy stále hľadajú možné obete, ktoré by sa mohli nachádzať pod troskami. Hoci zatiaľ žiadne úmrtia nehlásili, podľa hasičov sa v čase nešťastia vo vnútri reštaurácie pravdepodobne nachádzalo viacero osôb.

"Obávame sa, že v ruinách sa môžu nachádzať ďalší ľudia," povedal šéf hasičov Paul Berardi, podľa ktorého k výbuchu došlo počas "šťastnej hodiny". "Vždy sa obávam, že v takejto situácii môže dôjsť k obetiam," dodal.
     
Podľa prvých správ polície ju spôsobilo auto, ktoré narazilo do hlavného prívodu plynu, čo však neskôr miestni požiarnici popreli. Svedkovia tvrdia, že v blízkosti výbuchu sa vykonávali práce na verejnej infraštruktúre. Reštaurácia sa v čase výbuchu rekonštruovala. S rozsiahlym požiarom zápasili desiatky hasičov, pričom z horiacej budovy vystupoval hustý čierny dym.
      
V miestnej univerzitnej nemocnici hospitalizovali jednu osobu v kritickom stave a ďalšie dve s vážnymi zraneniami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu