Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poplach na letisku: Chlapec (12) bez dokladov sa dostal z Bruselu až do Španielska!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL – Belgický chlapec (12) bez letenky a dokladov sám odletel z Bruselu do juhošpanielskej Málagy. Belgické a španielske úrady spolu s aerolinkami teraz prešetrujú, ako sa mu to mohlo podariť, napísala dnes agentúra RIA Novosti.

Chlapca si na letisku všimol španielsky policajt v sobotu ráno. Na otázku, kde sú jeho rodičia, chlapec odpovedal, že sa expedujú. Neskôr sa ale ukázalo, že priletel do Málagy sám a bez dokumentov.

"V tomto prípade je veľa otázok. Ak dieťa priletelo do Málagy jedným z našich letov, tak by sme mali zistiť, ako sa tam dostalo. Ak sa to stalo kvôli chybe, je dôležité odhaliť, kde k nej došlo," oznámila letecká spoločnosť Jet Air, ktorú chlapec pre let do Španielska využil. Aerolinky a úrady skúmajú záznamy z bezpečnostných kamier, aby vysvetlili, ako dieťa prekonalo bezpečnostné previerky na letisku a predletovú kontrolu na palube stroja.

Chlapec bol nezvestný od štvrtka, kedy jeho zmiznutie rodičia oznámili. Zatiaľ nie je známe, prečo sa rozhodol bez vedomia rodičov odcestovať do Španielska. Vlani v lete sa podobným spôsobom podarilo bez letenky a pasu odletieť chlapcovi (11) z Anglicka do Talianska. Prípad vtedy vyvolal pozornosť médií aj kvôli tomu, že sa vec odohrala krátko pred začiatkom olympijských hier, kvôli ktorým v krajine panovali prísnejšie bezpečnostné opatrenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu