Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pátranie po stratených bratoch skončilo: Nikolas (9) a Alex (6) sa pravdepodobne utopili!

Po deťoch zostali len opustený detský bicykel a oblečenie Zobraziť galériu (6)
Po deťoch zostali len opustený detský bicykel a oblečenie (Zdroj: SITA)

HORNÝ BAR – Pátranie po nezvestných deťoch, ktoré zmizli v utorok (30.4.) večer z obce Horný Bar - Šuľany v okrese Dunajská Streda bolo dnes v popoludňajších hodinách prerušené, informoval šéf Komplexnej centrálnej záchrannej služby (KCZS) v Gabčíkove Ján Culka.

"Spoločne so záchranármi Hasičského a záchranného zboru, ako aj policajtmi, sme pátrali už druhý deň po deťoch bezvýsledne. Všetko nasvedčuje tomu, že sa nenachádzajú na brehu, ale sú pod vodou Dunaja," konštatoval Culka s tým, že znie to drasticky, ale pravdepodobne treba počkať, kým telá šesť- a deväťročných chlapcov voda vyplaví.

Do pátracej akcie, ktorá sa začala v utorok večer, sa zapojilo aj niekoľko desiatok obyvateľov obce a blízkeho okolia.

,,Prešli sme všetky brehy prítokového aj priesakového kanála v dĺžke asi desať kilometrov, pátrali sme pomocou člnov na hladine a pomocou vyhľadávacieho prístroja aj po hladinou, žiaľ, neúspešne,“ povedal Štefan Fazekas, riaditeľ Obvodného oddelenia Policajného zboru v Gabčíkove. Podľa nájdeného bicykla a trička na brehu jedného z kanálov možno usudzovať, že chlapci skončili vo vode. Polícia bude naďalej brehy kanálov monitorovať.

Polícia v súčinnosti s hasičmi, potápačmi a príslušníkmi Komplexného záchranného systému z Gabčíkova od dnešného rána pátrala po dvoch nezvestných chlapcoch vo veku 6 a 9 rokov z obce Horný Bar – Šuľany v okrese Dunajská Streda. Večerné pátranie pre zlú viditeľnosť prerušili krátko po polnoci. Informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus. Polícia dnes do akcie nasadila 16 policajtov a dvoch psovodov.

Dnešné pátranie sa začalo ráno o siedmej hodine zasadnutím krízového štábu, na ktorom si zúčastnení rozdelili úlohy. Nezvestnosť detí nahlásila v utorok večer ich matka. Na brehu Dunaja sa našiel bicykel a oblečenie detí, existujú preto obavy, že deti mohli skončiť vo vode. Podľa hovorcu trnavských hasičov Mariána Hrušku pátrajú na približne desaťkilometrovom úseku.

Záchranárom včera okolo 19.00 volala zúfalá matka, ktorá sa nervovo zrútila. Na mieste sú od 16. hodiny všetky záchranné zložky. Pátranie po chlapcoch Alexa a Nikolasa je zatiaľ bezvýsledné.

Šéf KCZS Ján Culka povedal, že záchranári sa obávajú, že deti mohli padnúť do Dunaja. "Okolo 21:00 h sme dostali informáciu o nezvestných deťoch. Okamžite sme nasadili pátrací tím. Našli sme topánky, šaty a jeden bicykel. Veci parili deťom, potvrdila to ich matka," povedal Culka s tým, že deti videli občania obce naposledy okolo 19:00 hodiny.

Starosta obce požiadal cez miestny rozhlas o pomoc aj obyvateľov. V lokalite tak okrem príslušníkov KCZS a Hasičského a záchranného zboru hľadajú nezvestné deti aj obyvatelia obce. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu