Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mažoretku (†15) z Obamovej inaugurácie zastrelili, na pohreb prišla aj prvá dáma

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Stovky ľudí sa dnes v Chicagu zúčastnili na pohrebe 15-ročnej Hadiye Pendletonovej, ktorá sa koncom januára v jednom z mestských parkov stala obeťou neznámeho strelca.

Jej smrť vyvolala veľkú pozornosť médií, keďže dievčina bola ako mažoretka stredoškolskej kapely aktívnou účastníčkou washingtonskej inaugurácie Baracka Obamu po jeho znovuzvolení do funkcie prezidenta USA. Aj preto sa na dnešnom pohrebe zúčastnila aj prvá dáma Michelle Obamová.

Hadiya Pendletonová sa pred desiatimi dňami so skupinou detí skrývala v mestskom parku pred dažďom, keď do nich neznámy strelec spustil paľbu, pri ktorej dievča smrteľne zranil. Podľa polície sa páchateľ zrejme domnieval, že deti patria k nepriateľskému gangu, ktorý prenikol na jeho územie, preto zaútočil. Vyšetrovaním sa ukázalo, že ku gangom nepatrilo žiadne z detí.

Trojmiliónové Chicago už dlhodobo trápi vysoký počet vrážd - vlani tam zabili viac ako 500 ľudí. Tretie najväčšie mesto krajiny je pritom jedným z najprísnejších v kontrole zbraní: nie je tam žiadna predajňa zbraní, zakázané sú útočné zbrane aj veľkokapacitné zásobníky - čo sú opatrenia, ktoré po decembrovej tragédii v škole v Newtowne, kde prišlo o život 20 detí a šesť zamestnancov školy, presadzuje prezident Obama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu