Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hádka na karnevalovej zábave vyústila do streľby: Najmenej 4 zranení, po podozrivých pátrajú!

Tradičné oslavy Mardi Gras
Tradičné oslavy Mardi Gras (Zdroj: YouTube)

NEW ORLEANS - Najmenej štyroch zranených si v noci nadnes vyžiadala streľba počas pouličného karnevalu v americkom New Orleanse, ktorej predchádzala hádka medzi účastníkmi pochodu v rámci tradičných osláv Mardi Gras.

Polícia má k dispozícii amatérsky nakrútený záznam celého incidentu. Bezprostredne však nebolo jasné, či niekoho v súvislosti s ním zatkla, pátra ale po troch podozrivých mužoch.
      
Vyzvala aj verejnosť, aby jej pomohla objasniť tento incident, ktorý sa stal v sobotu večer v známej Francúzskej štvrti, kam sa po karnevalovom sprievode mestom presunuli stovky ľudí.
      
Po streľbe vypukla medzi ľuďmi panika, ktorú sa však jazdeckej polícii podarilo v krátkom čase zvládnuť. Polícia miesto činu na nejaký čas ohradila.
      
Jeden zo štvorice postrelených je zranený ťažko a jeho stav je kritický, traja ostatní utrpeli ľahšie zranenia, spresnil hovorca miestnej polície Frank B. Robertson.
      
Účastníci karnevalových osláv v rozhovoroch pre agentúru AP síce netajili zhrozenie z incidentu, ale väčšina z nich uviedla, že im nezabráni pokračovať v zábave.
      
Príjmy z turistického ruchu sú pre New Orleans životne dôležité. Do mesta okrem karnevalových osláv vrcholiacich na Mardi Gras láka turistov aj džezový festival, ale i Super Bowl.
      
Mesto však zápasí s vysokou mierou zločinnosti, ktorá ešte viac stúpla po tom, čo mesto v roku 2005 zasiahol ničivý hurikán Katrina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu