Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známy novinár sa vydal na 7-ročný výlet: Pešo precestuje takmer celý svet!

Paul Salopek Zobraziť galériu (3)
Paul Salopek (Zdroj: SITA)

NAIROBI - Americký novinár Paul Salopek, dvojnásobný nositeľ Pulitzerovej ceny, sa dnes vydal na dlhý peší pochod z Etiópie do Čile, ktorý mu bude trvať sedem rokov. Cieľom jeho výpravy je vydať sa po stopách prvej migračnej vlny v dejinách ľudstva z Afriky na opačný koniec sveta, informovala agentúra AP.

Salopek začal svoju púť v istej etiópskej dedine a pred sebou má 34.000 kilometrov. Na svojej ceste prekročí približne 30 štátnych hraníc a stretne sa s veľkým množstvom národov a etnických skupín, pričom sa bude musieť konfrontovať s ich rozličnými kultúrami.

Americký novinár sa vydal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Púť z Etiópie do Čile, ktorá našim predkom trvala asi 50.000 rokov, sa nazýva "Von z raja" a sponzorujú ju časopis National Geographic, Nadácia Johna a Jamesa Knightovcov a Pulitzerove centrum pre krízové spravodajstvo.

Salopek počas svojej cesty plánuje ročne napísať jeden obsiahly článok, pričom bude poskytovať aj priebežné aktualizácie. Podľa internetového portálu Npr.org jeho cesta povedie z Afriky cez Blízky východ a Áziu na Aljašku, následne cez oba americké svetadiely až na južný cíp Čile.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu