Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vo Švajčiarsku sa zrazili vlaky: 17 zranených, príčina neznáma!

K zrážke došlo neďaleko hraníc s Nemeckom Zobraziť galériu (5)
K zrážke došlo neďaleko hraníc s Nemeckom (Zdroj: blick.ch)

ŽENEVA - Dva vlaky sa dnes zrazili v severnom Švajčiarsku, zranenia utrpelo niekoľko ľudí. Informovali o tom tamojšie médiá. Švajčiarsky spravodajský portál 20min.ch uviedol, že k nehode došlo pred 08.00 h SEČ na trati medzi dvoma vlakmi, ktoré smerovali z Winterthuru a ďalší z Schaffhausenu.

Policajná hovorkyňa uviedla, že 17 ľudí utrpelo zranenia a deviatich z nich previezli do nemocnice, ostatných ošetrili na mieste a umožnili im odísť. Nikto zo zranených nie je v ohrození života. Každého pasažiera aj členov posádok z oboch vlakov evakuovali.

Vo Švajčiarsku sa zrazili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: bild, google)

Obe súpravy sú podľa dostupných informácií ťažko poškodené a na mieste nehody zasahovali záchranári. Ich počet bol vraj obrovský. Jeden zo svedkov uviedol, že videl pomáhať aj sanitky z Nemecka.

Vlaky sa zrazili pri železničnej stanici Neuhausen, neďaleko hraníc s Nemeckom. Doprava na trati je momentálne pozastavená. Lokomotíva jedného z vlakov, dvojposchodového osobáka, sa vykoľajila. Príčina nehody zatiaľ nie je známa. Spoločnosť SBB zriadila horúce linky pre cestujúcich a rodiny.

Vo Švajčiarsku sa zrazili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: bild, google)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu