Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyše 44 percent mladých Poliakov stále žije so svojimi rodičmi

VARŠAVA - V roku 2011 žilo vyše 44 percent Poliakov vo veku 25-34 rokov stále so svojimi rodičmi, uvádza poľský denník Gazeta Prawna vo svojom dnešnom vydaní, pričom cituje Ústredný štatistický úrad (GUS).

Uvedené percentá predstavujú vyše 2,8 miliónov mladých Poliakov žijúcich v rodičovskej domácnosti, čo je o osem percent viac ako v roku 2005, píše denník.

Podľa odborníkov daná situácia súvisí s ekonomickými pomermi, nakoľko mnoho mladých dospelých ľudí nemá zamestnanie, alebo nezarába dostatočne veľa na to, aby sa mohli osamostatniť. Hlavným dôvodom, prečo mladí ľudia ostávajú bývať s rodičmi, je snaha ušetriť na nájomnom a iných výdavkoch. Mnohí z nich neopúšťajú rodičovské hniezdo preto, lebo by sa im tak znížila životná úroveň.

Eurostat, štatistický úrad EÚ, uvádza, že podiel mladých ľudí žijúcich v rodičovskej domácnosti je ešte vyšší v Taliansku (44,7 percent), Portugalsku (46,3 percent), Grécku (50,7 percent), Malte (51,9 percent), Bulharsku (55,7 percent) a na Slovensku (56,4 percent), pripomína agentúra PAP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu