Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mládež ukradla päť vriec zemiakov: Hrozí im dvojročné väzenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE - Pätica mladých ľudí z obce Trhovište v Michalovskom okrese čelí obvineniu z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa polície Martina (22), Pavol (20), Michal (19), Roman (18) a Emil (17) v polovici októbra 2012 kradli zemiaky z poľa.

Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, obvinení prišli večer s vozíkom na pole v katastri obce Moravany v okrese Michalovce na pozemok, ktorý patrí do poľnohospodárskeho pôdneho fondu, kde začali vykopávať zemiaky a nakladať ich do vriec.

"Takto spoločne naložili päť vriec zemiakov a s vozíkom ich niesli po ceste domov. Prichytili ich však policajti," uviedol Szabó. Roman a Emil sa už v minulosti krádeže dopustili. Emil v decembri 2011 z obecného bytu v Trhovišti odcudzil železnú zárubňu, za čo mu Obvodný úrad Michalovce uložil pokutu.

Roman presne pred rokom v Trhovišti z nezamknutého auta VW Sharan odcudzil voľne položený plastový pohár s 50 eurami, za čo dostal taktiež pokutu. V prípade dokázania viny štyrom plnoletým hrozí až dvojročné a mladistvému Emilovi až ročné väzenie, informoval policajný hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu