Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Celebritám zachutila marihuana: Mladé speváčky sa kvôli nej idú zblázniť!

Milovníčka marihuany Rihanna Zobraziť galériu (10)
Milovníčka marihuany Rihanna (Zdroj: sita, internet)

NEW YORK - Mladé americké popové hviezdy ako Rihanna či Lady Gaga tento rok čoraz častejšie verejne prezentujú svoju lásku k marihuane. Upozornil na to denník The New York Times. Podľa neho by týmto umelkyniam ešte v 80. rokoch za takéto správanie hrozil bojkot rádií, teraz to ale v Spojených štátoch nikoho príliš nevzrušuje. Speváčky sa potom neboja populárnu ľahkú drogu dávať do súvislosti ani s produktmi, ktoré podporujú.

Rihanna napríklad tento rok na svoj účet na sociálnej sieti Instagram nahrala fotografiu, kde drží šúľaný joint a má na sebe oblečenie značky Chanel, s ktorou je často spájaná. Nicki Minaj zase o marihuane spieva v reklamnom spote na parfum Pink Friday, ktorý propaguje.

Rihanna (24) všeobecne patrí medzi najväčších priaznivcov "zeleného listu" spomedzi hviezd amerického popu. Na obale jej singlu Diamonds sú napríklad vidieť speváčkine ruky baliace joint z diamantov. O marihuane spieva aj na svojom poslednom albume Unapologetic.

Na tohtoročnom festivale Coachella ju zas paparazzovia odfotili, keď si balila joint na plešatej hlave svojho bodyguarda. Keď sa nad tým na svojom účte na sociálnej sieti Twitter pozastavila stanica MTV, Rihanna opáčila, že sa rozhodne za nič nehanbí.

Marihuanu v poslednej dobe stále viac vychvaľuje aj Lady Gaga (26), ktorá ju tento rok napríklad fajčila na pódiu na amsterdamskej zastávke svojho turné. Svojim priaznivcom povedala, že presvedčí prezidenta Baracka Obamu o zdravotných výhodách tejto drogy.

Ďalšou priaznivkyňou marihuany medzi mladými americkými hviezdami je aj speváčka Lana Del Rey (26), ktorá ju fajčí v klipe k svojmu hitu Born To Die. Neskrývane kladný vzťah k marihuane podľa denníka The New York Times stál aj za nedávnym rastom popularity rapperky Kreayshawn (23).

Zo slov Allena St. Pierra z americkej Národnej organizácie pre reformu zákonov o marihuane pritom vyplýva, že popové hviezdy zrejme len odrážajú celonárodný trend. "Dramatický nárast podpory verejnosti pre zmenu zákonného postavenia marihuany je do značnej miery daný jej rastúcou podporou medzi ženami," podotkol.

Postoj Američanov k marihuane sa v poslednej dobe skutočne mení. Voliči v štátoch Washington a Colorado si nedávno odhlasovali jej legalizáciu. V mnohých štátoch, napríklad v Kalifornii, sa droga smie používať zo zdravotných dôvodov, čo sa rovná faktickej legalizácii. Získanie lekárskeho predpisu totiž nie je nič zložité.

Právne ale ide o schizofrenický stav, pretože na federálnej úrovni je marihuana nelegálna. Je ale zrejme len otázkou času, kedy sa aj toto zmení. Ak by sa potom marihuana náhodou stala bežným tovarom, mohli by sa speváčky stať jej oficiálnymi tvárami. "Tieto dámy sú pre takúto prácu v skutočne dobrej pozícii," podotkol kritik časopisu Rolling Stone Will Hermes.

Na Slovensku sa pozitívnemu vzťahu k marihuane netají napríklad populárny raper Majk Spirit, ktorý to dokonca verejne prezentoval na odovzdávaní cien Slávik pri preberaní ceny v kategórii Objav roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu