Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Smutný koniec boja s rakovinou: Vítězslav poslal manželku na nákup a upálil sa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DOLNÍ LUTYNĚ - Otrasným spôsobom sa rozhodol so zákernou chorobou skoncovať Vítězslav (57) z českej Dolní Lutyně presne deň pred svojimi narodeninami. S myšlienkami na samovraždu poslal v sobotu svoju manželku na nákup, aby ju ušetril hroznému pohľadu. Ako náhle odišla, siahol po horľavine, ktorou sa pooblieval a následne podpálil. Vážnym zraneniam po celom tele na mieste podľahol.

Vítězslav sa upálil na dvore svojho domu, kde tragickú udalosť doteraz pripomína obhorená tráva. Motívom hroznej samovraždy bolo podľa polície s najväčšou pravdepodobnosťou závažné onkologické ochorenie, ktorým trpel.  

Podľa informácií českého denníka Blesk sa na víkend nechal prepustiť z nemocnice, kde s rakovinou dlhé mesiace bojoval. V sobotu poslal manželku Jarušku na nákup, aby mohol v pokoji skoncovať so životom. Už vtedy vedel, že  milovanú ženu vidí naposledy. „Boh vie, čo mu v tej chvíli prebiehalo hlavou. Urobil to deň pred svojimi narodeninami,“ povedala zdrvená susedka. Z garáže následne vzal nádobu s neznámou horľavinou, oblial sa ňou a podpálil.

Utrpel také rozsiahle zranenia, že v čase, keď ho krátko po 12:00 našla manželka, bol už mŕtvy. „Bola nariadená pitva a polícia prípad ďalej vyšetruje,“ povedal policajný hovorca Miroslav Kolátek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu