Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vianočné nákupy vrcholia aj u susedov, v Česku sú hitom tablety

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Do Štedrého dňa ostávajú už len dva dni a nákupná horúčka ovládla Česko. Ľudia kupujú posledné darčeky aj zásoby jedla. Hitom predvianočných nákupov na internete sa stal tablet. Na výslnie sa vracia aj detská stavebnica lego a nedávny úspech remosky by mohol zopakovať moderný variant sifónovej fľaše. Informuje o tom dnes na svojej internetovej stránke česká spravodajská televízia ČT24.

Podľa ČT24 v tomto roku začali pred Vianocami na internete nakupovať aj starší ľudia. Pribudlo tiež zákazníkov z regiónov. Ešte vlani pritom dávali prednosť kamenným obchodom.
      
Sifónová fľaša na bombičky patrila v 80. rokoch minulého storočia k štandardnému vybaveniu českých domácností. To, že sa stane ťahákom tohtoročných predvianočných nákupov, by ale hádal málokto.
      
Návrat do detských rokov si môžu dopriať aj rodičia, ktorí svojim deťom darujú pod stromček lego. V súčasnosti je to najpredávanejšia stavebnica na internete.
      
Zatiaľ čo je vhodným darčekom pre deti do 14 rokov, pre staršieho potomka rodičia v Česku radšej objednávajú telefón, počítač alebo tablet.
      
"Hitom tohtoročných Vianoc je tablet. Vlani sa ešte tak nepredával, ale tento rok ho určite nájde pod stromčekom veľa ľudí," uviedol pre ČT24 Jaromír Řánek z Alza.cz.
      
Česi patria v nákupoch na internete k európskym rekordmanom. Okrem elektroniky tak kupujú aj malé kuchynské spotrebiče, ako sú mixéry alebo žehličky. Do prvej desiatky internetového predvianočného predaja sa vošiel aj kávovar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu