Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Študentku (23) brutálne znásilnili v autobuse 6 muži: Pridal sa aj vodič!

V Indii prebiehajú protestné zhromaždenia
V Indii prebiehajú protestné zhromaždenia (Zdroj: SITA)

DILLÍ - Otrasný prípad znásilnenia sa odohral v nedeľu večer v indickom Dillí. Študentka medicíny, ktorá nastúpila do autobusu spolu s kamarátom, sa stala sexuálnou obeťou šiestich mužov. Jedným z nich bol vodič, ku ktorému sa pridaj aj jeho brat. Polícia už štyroch zvrhlíkov zatkla, dvaja sa pred ňou skrývajú.

Spoločníka dievčiny násilníci zbili železnými tyčami, potom napadli aj dievča a striedali sa na ňom. Oboch po otrasnom čine vyhodili z idúceho autobusu, kedy študentka utrpela vážne zranenia. Momentálne sa nachádza v intenzívnej starostlivosti v mestskej nemocnici, kde sa lieči aj jej kamarát.

Útok vyvolal nové výzvy k väčšej bezpečnosti pre ženy v Novom Dillí, ktoré zaznamenalo v minulom roku 568 znásilnení v porovnaní s 218 v Bombaji. Šokujúci incident vyvolal v Indii masové protesty, pri ktorých ženy demonštrovali za zastavenie rastúcej kriminality páchanej na nežnejšom pohlaví. Podľa oficiálnych údajov sa prípady znásilnenia v Indii medzi rokmi 1990 a 2008 viac ako zdvojnásobili. Informovala agentúra AFP.

Vláda už navrhla tvrdšie postihy za násilie páchané na ženách a polícia sľúbila posilniť hliadky v uliciach, najmä v noci. Opoziční poslanci dnes pre násilníkov žiadali v parlamente trest smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu