Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

India volá po pomste: Brutálna smrť nevinného dievčaťa nezostane nepotrestaná

Zobraziť galériu (10)
"Žiadne zľutovanie. Násilníkov obesiť!" hovorí nápis na čiapke dievčatka (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Obeť hromadného znásilnenia, ktorej smrť vyvolala v Indii smútok a hnev, pochovali v nedeľu na súkromnom obrade. Nemenovaná žena (23) sa stala stredobodom celonárodných protestov, odkedy ju pred dvoma týždňami brutálne napadli v autobuse v Naí Dillí.

Jej telo spopolnili mimo zraku verejnosti len niekoľko hodín po tom, čo ho priviezli z nemocnice v Singapure, kde bojovala o život. Na letisku rodine prišli vysloviť úprimnú sústrasť premiér Manmohan Singh i líderka vládnej strany Sonia Gándhíová. Vláda v súvislosti s prípadom prisľúbila, že bude ženy lepšie chrániť pred obťažovaním a násilím, ktoré je v Indii na dennom poriadku. Príbuzní mladej ženy uviedli, že vo februári plánovala svadbu so svojím priateľom, ktorý pri útoku rovnako utrpel zranenia.

Šiestich podozrivých zadržiavaných v súvislosti so znásilnením a zmrzačením ženy obvinili z vraždy. Stalo sa tak po tom, čo študentka medicíny na následky zranení, ktoré utrpela pri útoku 16. decembra, v sobotu ráno zomrela, informovala polícia. Útok vyvolal protesty a celonárodnú debatu o násilí páchanom na ženách.

Všetkých šiestich podozrivých, ktorí boli v čase útoku pod vplyvom alkoholu, zatkli a momentálne sú vo väzbe. Za vraždu im vo výnimočnom prípade hrozí trest smrti.

Reakcie na tragédiu:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu