Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Brutálne znásilnená 6 mužmi: Tragický životný príbeh indickej študentky (†23)!

Na dievčinu sa vrhli muži v autobuse Zobraziť galériu (2)
Na dievčinu sa vrhli muži v autobuse (Zdroj: pattayadailynews.com)

DILLÍ - Svet ju pozná ako "obeť hromadného znásilnenia". Rodina indickej študentky, ktorá koncom decembra zomrela na následky ťažkých zranení spôsobených násilníkmi, si ale dievča pamätá predovšetkým ako statočnú ženu, ktorá chcela pomáhať chudobným ľuďom zo svojho kraja. Píše o tom spravodajský server BBC.

Mladá Indka, ktorá v sobotu podľahla zraneniam, ktoré utrpela pri brutálnom hromadnom znásilnení a zbití v autobuse v Dillí, študovala v indickej metropole medicínu. Pochádzala však z jednej z najúbohejších oblastí krajiny ležiacej v severoindickom štáte Uttarpradéš. Jej snom bolo v budúcnosti postaviť nemocnicu vo svojej rodnej dedine.

"Bola statočná, ničoho sa nebála a bola plná života," povedal o dcére jej otec po tom, čo rodičia a bratia v pondelok rozprášili popol študentky do rieky Gangy.

Rodina sa presťahovala v roku 1983 do Dillí za lepšími životnými podmienkami. 23-ročná dievčina videla vo vzdelaní prostriedok, ako zlepšiť ekonomickú situáciu rodiny. "Chcela byť lekárkou od tej doby, čo sa začala hrať s bábikami," uviedol otec. "Opakoval som jej, že nemôžem platiť jej vzdelanie, ale ona neustúpila," dodal. Rodina nakoniec predala pozemky v dedine a z peňazí školu uhradila.

Brat, ktorý ako posledný s dievčaťom pred útokom hovoril, opísal svoju sestru ako milujúcu a nesmierne pracovitú. "Študovala dňom i nocou. Ani sme netušili, kedy spí a kedy je hore," povedal.

Spomienka na drobné hádky privádza brata obete k slzám: "Väčšinou sme sa hádali o diaľkové ovládanie k televízii. Mala rada romantické seriály a reality show."

Krátko pred útokom mu sestra telefonovala. "Sestra normálne prichádzala domov do ôsmej večer. Keď predpokladala, že sa zdrží, väčšinou zavolala, kedy sa vráti. Toho dňa volala okolo siedmej a povedala mi, že sa trochu oneskorí. Keď som jej ale volal naspäť po ôsmej večer, nebrala telefón," spomínal brat.

O pár hodín neskôr rodine telefonovali z nemocnice, kam ju odviezla polícia. Rodine oznámili, že dievča "postretla nehoda". Naposledy s ňou brat hovoril o Vianociach v nemocnici. "Ukázala mi pomocou prstov, že mieri do neba," povedal.

Keď nadobudla v nemocnici vedomie, prosila vraj o jedlo. "Konkrétne mala chuť na karamelky. Doktor sa jej spýtal, či by si nedala namiesto toho lízatko, a ona odpovedala, že áno," opísal otec dievčaťa.

Správy o tom, že sa dcéra mala v blízkej dobe vydávať, poprel. "Tvrdila, že sa nevydá, kým jej bratia nedokončia školy," uviedol. Otec teraz chce, aby sa bratia sústredili na budúcnosť. "Vyzval nás, aby sme sa koncentrovali na blížiace sa skúšky. Ale ja nemôžem, stratil som silu cítiť a premýšľať," vyhlásil jeden z bratov.

Vinníkom hrozí trest smrti.
Zobraziť galériu (2)
Vinníkom hrozí trest smrti.  (Zdroj: pattayadailynews.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu