Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vrátila sa domov a našla svoj pokoj: Telo úbohej študentky už spopolnili

Milovaná dcéra sa vracia domov Zobraziť galériu (9)
Milovaná dcéra sa vracia domov (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Telo mladej ženy, ktorú v idúcom autobuse v indickej metropole Naí Dillí brutálne znásilnil a dobil gang násilníkov, dnes letecky previezli zo Singapuru domov do Indie a krátko nato pozostatky spopolnili.

V Singapure sa v špecializovanej nemocnici márne snažili zachrániť život mladej ženy. Pri útoku utrpela také vážne zranenia vrátane mozgu, že jej zlyhali početné vnútorné orgány. K napadnutiu v autobuse v Naí Dillí došlo, keď sa študentka zdravotníckej školy vracala s priateľom z kina. Páchatelia oboch mladých ľudí surovo zbili železnými tyčami, ženu znásilnili a potom obete vyhodili z autobusu. Priateľ útok prežil.

Pri prevoze lietadlom, ktoré prenajala indická vláda, sprevádzali obeť zo Singapuru jej rodičia a dvaja bratia. Na letisku v Naí Dillí čakal na pozostatky obete aj indický premiér Manmóhan Singh a Sonia Gándhíová, šéfka vládnej strany Indický národný kongres (INC). Obaja politici sa stretli a rozprávali s rodinou obete.

Indická polícia obvinila šesť mužov z vraždy, ktorá šokovala celú krajinu a vyvolala protesty ľudí žiadajúcich väčšiu ochranu žien pred sexuálnym násilím.

Obvinenia z vraždy padli v sobotu, len niekoľko hodín po tom, čo mladá žena v singapurskej nemocnici zomrela.

Jej telo spopolnili na súkromnom obrade v Naí Dillí čoskoro po prílete zo Singapuru vládnym špeciálom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu