Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smútok v Newtowne: Pochovali ďalšie dve šesťročné detičky

V Newtowne pochovali ďalšie dve šesťročné deti Zobraziť galériu (13)
V Newtowne pochovali ďalšie dve šesťročné deti (Zdroj: SITA)

NEWTOWN - V americkom meste Newtown dnes pochovali ďalšie dve deti, ktoré sa stali v piatok 14. decembra obeťami masakry Adama Lanzu na základnej škole. Pohreb mali šesťroční James Mattioli a Jessica Rekos, informovali agentúry Reuters a AP.

Prvé dve deti, šesťročných chlapcov Noaha Poznera a Jacka Pinta, pochovali v bielych rakvách v pondelok. Pohrebné auto dnes najprv priviezlo do katolíckeho kostola rakvu Jamesa Mattioliho, ktorý bol jedným z 20 žiakov zastrelených vrahom.

James Mattioli
Zobraziť galériu (13)
James Mattioli  (Zdroj: internet)

"Pre mňa je dôležité, aby som tu bola. Chcela som sedieť vzadu a uctiť si pamiatku. Chcelo sa mi plakať," povedal žena, ktorá šoférovala 90 minút z mesta Elizabeth v štáte New Jersey. Na Mattioliho pohrebe sa zúčastnila spolu s 13-ročným synom Jackom.

Jessica Rekos
Zobraziť galériu (13)
Jessica Rekos  (Zdroj: internet)

Po dnešných pohreboch oboch detí mali nasledovať aj smútočné zhromaždenia na pamiatku ďalších zastrelených obetí, vrátane učiteľky Victorie Sotovej. Pre Američanov je hrdinkou, pretože sa obetovala, aby zachránila svojich žiakov pred jednou z najhorších streleckých masakier v dejinách USA. Podľa slov jej priateľov ukryla deti do skríň v triede a sama stála v prázdnej miestnosti. Keď do nej vošiel ozbrojený páchateľ, povedala mu, že žiaci sú v telocvični. Uveril jej, ale pred odchodom z triedy ju zastrelil.

Bezpečnostné opatrenia v malej mestskej časti Sandy Hook so zámožnými obyvateľmi sú prísne a atmosféra je napätá, a to práve v čase, keď sa zvyšok Spojených štátov pripravuje na vianočné sviatky.

Vyšetrovatelia oznámili, že Lanza nemal so základnou školou v Sandy Hook žiadnu spojitosť. Nenašli ani žiadne listy či denníky, ktoré by vysvetľovali, prečo vraždil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu