Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po krutom žarte tragédia: Zdravotná sestra vojvodkyne Kate mala spáchať samovraždu!

Polícia pred nemocnicou kráľa Eduarda VII. Zobraziť galériu (3)
Polícia pred nemocnicou kráľa Eduarda VII. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Zdravotná sestra, ktorá sa včera stala terčom posmechu médií po tom, čo na oddelenie, kde leží tehotná vojvodkyňa Kate, prepojila žartovný telefonát austrálskych moderátorov, zrejme spáchala samovraždu. Informoval o tom britský denník Daily Mail.

Nemocnica kráľa Eduarda VII. podľa agentúry DPA potvrdila totožnosť mŕtvej. Udalosť označilo zariadenie za "tragickú smrť", ktorá šokovala každého zamestnanca nemocnice. Sestra v nej pracovala štyri roky.

Metropolitná polícia Scotland Yard uviedla, že polícia dostala dnes o 10.35 h SEČ hlásenie, že na adrese na ulici Weymouth Street našli ženu v bezvedomí.

Práve mŕtva zdravotná sestra prevzala začiatkom tohto týždňa falošný telefonát od moderátorov austrálskej rozhlasovej stanice a nedopatrením im tak poskytla dôverné informácie o zdravotnom stave tehotnej vojvodkyne z Cambridgeu.

Dvojica moderátorov rádia 2Day FM sa dovolala do londýnskej nemocnice, kde bola v tom čase Kate hospitalizovaná, ráno 4. decembra. Vydávala sa pritom za britskú kráľovnú Alžbetu II. a princa Charlesa.

Operátor ich prepojil priamo na oddelenie, kde ležala Kate. Službukonajúca sestra ich tvrdeniu uverila a poskytla im krátku informáciu o aktuálnom stave prominentnej pacientky.

"Bol to bláznivý telefonický žart, ktorý všetci odsudzujeme," vyhlásil neskôr John Lofthouse, hlavný manažér Nemocnice kráľa Eduarda VII. Vedenie nemocnice súčasne zdôraznilo, že ochrana súkromia pacientov patrí medzi jej priority. 

Manželku princa Williama v pondelok hospitalizovali pre silné ranné nevoľnosti, ktoré súvisia s jej tehotenstvom. Kate začala pred dovŕšením 12. týždňa ťarchavosti trpieť zvracaním, úbytkom na váhe a dehydratáciou. Vo štvrtok 6. decembra už vojvodkyňu z nemocnice prepustili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu