Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma pred Buckinghamským palácom: Maniaka s nožmi museli omráčiť!

Policajti podľa tlačovej agentúry AP použili proti mužovi omračujúcu zbraň a odviedli ho na policajnú stanicu
Policajti podľa tlačovej agentúry AP použili proti mužovi omračujúcu zbraň a odviedli ho na policajnú stanicu (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská polícia dnes použila omračujúcu zbraň proti mužovi ozbrojenému nožmi pred londýnskym Buckinghamským palácom v čase, keď sa tam zhromaždili davy turistov, aby sledovali obrad výmeny stráží.

Londýnska Metropolitná polícia nazývaná aj Scotland Yard uviedla, že muža po päťdesiatke zbadali s nožmi v rukách pred centrálnou bránou do sídla britskej kráľovnej Alžbety II., ktoré je svetoznámou turistickou atrakciou. Muž neohrozoval ostatných ľudí na mieste, ale keď ho oslovila a vyzvala polícia, správal sa agresívne.

Policajti podľa tlačovej agentúry AP použili proti mužovi omračujúcu zbraň a odviedli ho na policajnú stanicu. Pri incidente nikto neutrpel zranenia. Video zverejnené svedkom na internetovej stránke YouTube zachytávalo jazdeckú políciu, ako vyprázdňuje oblasť plnú turistov a neznámy muž si drží nôž pri krku a kričí. Muž padá na zem pred divákmi, keď policajt použije proti nemu omračujúcu zbraň.

K potýčke došlo dnes krátko pred poludním - v rušnom čase, keď sa návštevníci z celého sveta nahrnú pred palác, aby si pozreli výmenu stráží. Tá sa koná každý druhý deň dopoludnia. V priestore pred palácovou bránou, ktorý polícia uzavrela, zostali dva nože a pár tenisiek.

Kráľovná Alžbeta a jej manžel princ Philip nebol počas incidentu v paláci a jeho personál sa odmietol k situácii vyjadriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu