Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Budapeštianske letisko uzavreli pre poruchu na veži

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ – Budapeštianske Medzinárodné letisko Ferenca Liszta, ktoré museli dnes o 11.50 h uzatvoriť pre poruchu elektrického systému na riadiacej veži, bude zrejme zatvorené až do dnešnej polnoci, informovala tlačová agentúra MTI.

Komunikačný riaditeľ spoločnosti Budapest Airport Mihály Hardy pre MTI povedal, že z technických príčin z letiska neštartujú žiadne spoje a nijaké ani neprijímajú.

Maďarský server pre leteckú dopravu Airportal.hu predtým uviedol, že prilietajúce lietadlá presmerovali na viedenské a bratislavské letisko.

"Letisko Bratislava úspešne vybavilo nad rámec dnešného letového poriadku 5 pravidelných liniek z Manchestra, Karlsruhe, Hamburgu, Lisabonu a Londýna (letisko Stansted), ktorých pôvodné cieľové letisko bola Budapešť," potvrdila hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s., Dana Madunická.

Lietadlá podľa nej v Bratislave bezpečne pristáli v rozpätí 20 minút od 11.50 do 12.10 h. "Pre cestujúcich bola vybavená náhradná pozemná doprava do Budapešti na náklady leteckých dopravcov," doplnila Madunická.

Podľa servera Airportal.hu došlo v riadiacej veži k poruche na tepelnom vedení. Vplyvom nej sa poškodil aj elektrický systém, a preto sa rozhodlo o uzatvorení letiska.

Z prilietajúcich spojov povolili pristáť iba stroju spoločnosti Ryanair, ktorý požiadal o prednostné pristátie pre malé množstvo zvyšného paliva. Ďalšie nemecké a britské lietadlá odklonili do Viedne a Bratislavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu