Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nákladná loď sa po zrážke s iným plavidlom potopila: Štyria mŕtvi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Štyria členovia posádky zahynuli, keď sa nákladná loď Baltic Ace s 24 osobami na palube v stredu večer potopila v Severnom mori pri holandskom prístave Rotterdam po tom, ako sa zrazila s kontajnerovou loďou. Sedem ľudí je stále nezvestných, uviedla holandská pobrežná stráž. Správu priniesli tlačové agentúry DPA a Reuters.

Trinásť ľudí z paluby Baltic Ace zachránila helikoptéra. Niektorí sa nachádzali v blízkosti miesta nešťastia v štyroch záchranných člnoch, z ktorých ich vrtuľník vytiahol do bezpečia. Na pátraní po nezvestných sa zúčastňujú záchranné člny, tri helikoptéry a holandské námorné sily, pričom využívajú prístroje na nočné videnie.

"Je tma, fúka silný vietor a voda je ľadová," uviedol pre holandskú televíziu Peter Verburg z holandskej pobrežnej stráže. K nehode došlo približne o 19.15 h SEČ, keď nákladná loď Baltic Ace prevážajúca autá sa zrazila s kontajnerovým plavidlom Corvus J asi 65 kilometrov od juhoholandskej provincie Zeeland. Niektorí zachránení utrpeli menej závažné zranenia a prepravili ich do nemocnice v Rotterdame.

Loď Baltic Ace sa plavila pod bahamskou vlajkou a bola na ceste z Belgicka do Fínska. Počet ľudí, ktorí sa nachádzali na plavidle Corvus J vo vlastníctve nemeckej lodiarskej spoločnosti, nie je známy. Toto kontajnerové plavidlo však bolo pri zrážke vážne poškodené. Smerovalo zo škótskeho Grangemouthu do belgického prístavného mesta Antverpy.

Obe lode sa v čase havárie nachádzali na jednej z najrušnejších námorných trás v Severnom mori. Príčina zrážky ešte nie je stanovená, ale britský meteorologický úrad predpovedal v tejto oblasti prudký vietor a dážď. Prevádzku v prístave Rotterdam, najväčšom v Európe, však havária neovplyvnila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu