Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mohutná zrážka trajektu s mólom: Cestujúci išli k zemi, 2 v kritickom stave!

Na trajekte sa údajne plavilo asi 300 ľudí Zobraziť galériu (3)
Na trajekte sa údajne plavilo asi 300 ľudí (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Až 50 ľudí dnes utrpelo zranenia pri náraze trajektu do móla v newyorskej štvrti Manhattan. Najmenej dvaja ľudia sú podľa spravodajskej stanice ABC7 News v kritickom stave, pôvodné správy pritom uvádzali, že nikto nie je v ohrození života.

Niekoľko zranených záchranári vyniesli z plavidla na nosidlách. Z fotografií je zrejmé, že im zdravotníci zafixovali hlavu a krk krčnými goliermi. Časť ľudí bola prevezená do nemocnice, zvyšok bol ošetrený na palube trajektu alebo v areáli prístavu.

Plavidlo typu katamarán dopoludnia miestneho času (popoludní SEČ) tvrdo prirazilo k mólu číslo 11, rad cestujúcich náraz zrazil na zem. Predná časť jedného z trupov je prerazená.

Nehoda trajektu v New
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Priplávali sme do doku. Loď narazila do móla a my sme len padali jeden cez druhého," vypovedala Ellen Foranová. Dodala, že ihneď potom vypukol na palube zmätok. "Ľudia boli hysterickí, kričali."

Svedkovia, ktorí kolíziu videli z móla, vypovedali, že zastavujúci trajekt sa nezvyčajne kymácal. Na trajekte, ktorý do južnej časti Manhattanu priplával z New Jersey, sa podľa AP plavilo cez 340 pasažierov a členov posádky. Poškodená loď patrí spoločnosti Seastreak, ktorá prevádzkuje niekoľko trajektových liniek. Firma sa k nehode zatiaľ oficiálne nevyjadrila, ale uviedla, že jej zástupcovia sú v prístave a zisťujú podrobnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu