Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slováci terorizovali Zlín: Vyberali výpalné!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

ZLÍN - Gang slovenských vydieračov, ktorí požadovali výpalné od majiteľov reštaurácií a ďalších podnikateľov v Zlíne v Českej republike, v utorok ráno zadržali a obvinili zlínski kriminalisti. Medzi zadržanými sa nachádza aj hlavný organizátor teroru a jedna z veľkých rýb slovenskej mafie Miroslav M., ktorého dnes dopoludnia poslal súd v Zlíne do väzby.

Podľa informácií českého denníka Právo zadržaní muži a ich komplici rabovali zlínske diskotéky. Vyvíjali nátlak na podnikateľov a požadovali od nich peniaze. Správy o tom priniesli spravodajské webové stránky novinky.cz a iDNES.cz.

"V tejto chvíli môžem potvrdiť len to, že sme zadržali a z niekoľkých závažných zločinov obvinili skupinku piatich mužov z Českej republiky a zo Slovenska, pričom hlavným organizátorom bol 33-ročný Slovák. Toho vzal dnes dopoludnia súd v Zlíne do väzby," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva polície ČR v Zlíne Jana Macalíková.

"Od mája tohto roka sa na území Českej republiky, predovšetkým Zlínskeho kraja, dopustili celkovo 17 skutkov," pokračovala hovorkyňa polície. "Bližšie informácie poskytneme v priebehu dneška," dodala.

Podľa niektorých zdrojov z polície sa okrem vydierania pripisujú obvineným aj anonymné telefonáty do barov a diskoték, pri ktorých sa oznamovatelia vyhrážali výbuchom uloženej bomby. "Niekedy sa tak museli evakuovať zábavy aj dvakrát za noc," informovala hovorkyňa Macalíková.

Miroslavovi M. hrozí na Slovensku doživotný trest, je obvinený zo založenia zločineckej skupiny, podpálenia desiatok áut, použitia bomby aj útoku na verejných činiteľov. Napriek tomu sa mohol pohybovať na slobode.

Nebezpečných členov gangu zadržala polícia ČR v utorok ráno 27. novembra na rôznych miestach. Miroslava M. priviezli na zlínsky súd dnes po 08.00 h SEČ policajné dodávky v sprievode dvoch policajných áut. Na súde, ktorý rozhodoval o väzbe pre zadržaného, bol Miroslav M. pod dohľadom ozbrojených policajtov v kuklách. Samotné pojednávanie prebiehalo bez prítomnosti verejnosti a sudca Dušan Beránek oznámil verdikt až odpoludnia, dodal web iDNES.cz.

Miroslav M. bol na Slovensku vo väzbe s krátkou prestávkou od septembra 2008. Na slobodu sa dostal vlani 15. novembra údajne vďaka diere v slovenskej legislatíve. Na území ČR sa od mája tohto roka dopustil celkovo 17 skutkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu