Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chorvátska polícia: Gang Slovákov vykrádal v lete apartmány

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Počas letnej turistickej sezóny zadržala chorvátska polícia niekoľko Slovákov. Išlo napríklad o skupinu slovenských občanov, ktorí vykrádali apartmány v istrijskom letovisku Poreč. Informáciu o ich zadržaní dostalo veľvyslanectvo SR v Záhrebe.

Chorvátska polícia odhalila tento gang po oznámení krádeží magnetických kariet, ktoré používajú upratovačky pri vstupe do apartmánov. "Konzulárne oddelenie veľvyslanectva nebolo v tomto prípade požiadané miestnou políciou o sprostredkovanie právnej pomoci či o iný druh asistencie," priblížil hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

V ďalšom prípade išlo o Slováka podozrivého z pedofílie. Toho obvinila polícia v Šibeniku za fyzické obťažovanie maloletého dievčaťa. Slovenský konzul kontaktoval matku zadržaného, ktorá oznámila, že jej syn sa psychiatricky lieči a je pozbavený právnej spôsobilosti. Vysunuté konzulárne pracovisko SR v Splite mu pomohlo pri zabezpečení právnika a kontaktovalo prokurátora.

Vzhľadom na vzdialenosť medzi Splitom a Šibenikom, v ktorom sa v čase letnej sezóny nachádzali českí policajti, bolo v spolupráci s nimi zabezpečené tlmočenie pri jeho výsluchu.

Vyšetrujúci prokurátor napokon rozhodol, že muž môže vzhľadom na svoj zdravotný stav odcestovať z krajiny a v ďalšom konaní v Chorvátsku ho bude zastupovať právnik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu