Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Slováka usvedčili vďaka DNA: Vlámal sa do 16 vozidiel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRUCK AN DER LEITHA - Slovákovi zadržanému 20. augusta v katastri obce Rabensburg v dolnorakúskom okrese Mistelbach dokázali na základe vzoriek DNA 16 vlámaní do motorových vozidiel z roku 2007. Obvinený je v súčasnosti v justičnom zariadení v Korneuburgu, informuje dnes rakúska tlačová agentúra APA.

Tridsaťsedemročného muža zadržali po viacerých vlámaniach sa do vozidiel 20. augusta. Po jeho identifikácii vysvitlo, že prokuratúra vo Viedni vydala príkaz na jeho zadržanie. Navyše sa práve jeho meno spájalo aj s pokusom o vlámanie do domu v Klemente v okrese Korneuburg.

Po porovnaní vzoriek DNA sa však zistilo, že slovenský občan sa v noci na 6. septembra 2007 vlámal aj do troch automobilov v Zisterdorfe v okrese Gänserndorf a v noci na 27. októbra 2007 do piatich vozidiel v Hainburgu neďaleko Bratislavy.

Navyše je zadržaný podozrivý i z vlámaní do dvoch osobných vozidiel v Bad Deutsch Altenburgu a Maria Ellende, ako aj troch iných automobilov v prihraničných obciach Wolfstahl a Hainburg v noci na 11. októbra 2007.

Slovák by mal byť zodpovedný aj za vlámania do troch vozidiel v Hainburgu v noci na 7. októbra 2007. Materiálnu škodu, ktorú páchateľ spôsobil pri trestnej činnosti, vyčíslili na najmenej 20.000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu