Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

"Prekliatie" aeroliniek Emirates: Najprv smrť, teraz výbuch vo výške 3 km!

(Zdroj: SITA)

SYDNEY - Saudsko-arabská letecká spoločnosť Emirates zažila so svojím lietadlom Airbus A380 už druhý nepriaznivý incident v krátkom čase. Kým v piatok musel stroj núdzovo pristáť na letisku v Prahe kvôli nevoľnosti cestujúcej, ktorá neskôr zomrela, dnes v noci mu vo výške 3 kilometrov explodoval jeden z motorov.

Asi 20 minút po odlete zo Sydney zažili pasažieri letu EK413 smerujúceho do Dubaja šok. "Videl som záblesk," opísal John Fothergilla (49) z Aucklandu, podľa ktorého došlo k osvetleniu celého interiéru lietadla a prudkému otrasu. Z motora zároveň mali vyšľahnúť dvoj- až troj-metrové plamene.

Jeho manželka uviedla, že personál v tej chvíli spanikáril viac ako cestujúci. "Každý bezhlavo pobehoval a nikto nevedel povedať, čo sa stalo." Kritiky sa letuškám dostalo aj za to, že riadne neinformovali anglicky nehovoriacich pasažierov o incidente. Po obvyklom oznámení v angličtine nasleduje ešte aj arabská verzia, na ktorú však tentokrát zabudli. "V Emirates by mali byť dobre vyškolení na takéto situácie. Dúfam, že si z toho vezmú ponaučenie," uzavrela verná zákazníčka aeroliniek.

Pilotovi, ktorý motor 3 vypol, bolo po konzultácii odporučené, aby sa vrátil späť na letisko v Sydney a do Dubaja nepokračoval. Koľko pasažierov bolo na palube, médiá neuvádzajú. Spoločnosť Emirates vo svojom vyhlásení uviedla, že "nedošlo k žiadnemu požiaru, neboli tam ani žiadne plamene či dym". Za dôvod nepríjemej udalosti označila poruchu motora.

Najväčšie dopravné lietadlo Airbus A380 je dlhé 73 metrov a s rozpätím krídel 80 metrov pojme až 880 cestujúcich. V luxusnej verzii stroja majú cestujúci k dispozícii vlastnú posteľ, bar, spoločenskú miestnosť alebo telocvičňu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu